Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara se califică în turul 3 al cupei după ce se impune și în meciul doi cu CSM Galați

SCM Timișoara se califică în turul 3 al cupei după ce se impune și în meciul doi cu CSM Galați

SCM Timișoara a câștigat și returul cu CSM Galați, din turul doi al Cupei României la baschet masculin. Alb-violeții s-au impus cu 93-85 în manșa a doua, pe sferturi: 30-18, 22-17, 26-24 și 15-26. Scorul general a fost 187-161 pentru timișoreni, care au avut o zi foarte bună la triple. Diferența maximă în meciul doi a fost de 22 de puncte.

Returul începea de la +18 pentru timișoreni, care s-au impus în deplasare cu 94-76. În meciul doi al dublei, SCM Timișoara i-a avut în primul 5 pe Troy Franklin Jr., Adam Mirkovic, Amaury Gorgemans, Sherwood Brown și Alexandru Coconea. CSM Galați a început meciul cu Jacoby Armstrong, Vlad Negoițescu, Milos Krivokapic, George Vlad și Vlad Corpodean.

Franklin și Brown au înscris primii, din spatele semicercului, iar Krivokapic a făcut 6-2 după ce a marcat primul coș al oaspeților. Alb-violeții au fost perfecți în primul sfert la șuturile de afară, cu 8 din 8 față de 3/6, distanțându-se la 30-18 la prima pauză. Gazdele s-au dus la +18 în sfertul secund, în care le-a scăzut procentajul la șuturile de la distanță. Gălățenii s-au apropiat la 12 lungimi, dar timișorenii s-au distanțat din nou. La pauza mare tabela arăta 52-35.

Revenirea de la vestiare a adus un joc puțin mai echilibrat, cu diferența în jur de 15-17 puncte. Gazdele s-au dus la diferența maximă în minutul 28, când tabela arăta 75-53 după o triplă a lui Brown. Oaspeții s-au apropiat la 16 puncte, iar la ultima pauză scorul era 78-59. La gazde au intrat și juniorii, iar gălățenii au profitat și s-au apropiat la 80-69. Au fost două tehnice încasate de banca CSM-ului la intrarea în a doua parte a sfertului. Franklin a transformat ambele libere și a scuturat plasa de afară pentru 85-71. Timișorenii s-au dus la +15, iar oaspeții s-au apropiat la 88-83 cu un run de 10 puncte. Scorul final a fost 93-85 și SCM Timișoara se califică în turul 3 al cupei.

Sherwood Brown a fost coșgheterul partidei cu 32 de puncte (6x3), plus 6 recuperări, iar Troy Franklin Jr. l-a urmat cu 25 de puncte (6x3), plus 7 assist-uri. Pentru SCM Timișoara au mai înscris: Gorgemans 8 puncte, Komatina 7, Dragoste 7, Mirkovic 6, Penciu 3, Coconea 2, Lazar 2 și Popa 1 punct.

Jacoby Armstrong a fost cel mai bun marcator al oaspeților cu 22 de puncte. Pentru CSM Galați au mai înscris: Martin 14 puncte (9 recuperări), Bogdanovic 13 puncte, Corpodean 11, Porter Bunton 10 puncte (8 recuperări), Krivokapic 9 puncte și Negoițescu 6.

Tragerea la sorți pentru turul 3 va fi în 9 decembrie. În turul următor intră și primele patru clasate în campionatul precedent, iar meciurile vor fi în 28 decembrie și 8 ianuarie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!