Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara se deplasează la Galați în runda a 11-a

SCM Timișoara se deplasează la Galați în runda a 11-a

SCM OHMA Timișoara se deplasează pe terenul lui CSM Galați pentru un meci ce va avea loc sâmbătă, 11 decembrie, în cadrul etapei a 11-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Bănățenii vor avea încă o deplasare în această perioadă, urmând ca luni (13.12) să joace cu CSO Voluntari.

Galațiul este singura formație fără victorie în campionat până acum, aflându-se pe ultima poziție cu 0-9 bilanț. În patru ocazii au terminat aceștia cu mai puțin de 70 de puncte înscrise, un singur duel terminându-se cu o diferență de scor apropiată (69-72 cu Dinamo).

Timișoara se află într-o perioadă a extremelor, cu trei victorii și două eșecuri în ultimele cinci runde, meciurile pierdute fiind pe teren străin, la Cluj-Napoca (88-98) și Sibiu (79-80). Până acum, bănățenii au 2-2 în deplasare, victoriile fiind obținute la București, 87-83 cu Dinamo și la Târgu Jiu (69-64). Milos Komatina și colegii săi sunt pe locul 5 în Liga Națională, cu 6-3 bilanț.

CSM Galați se va putea baza și pe Milos Pesic, experimentatul jucător sârb urmând să revină pe parchet conform surselor Baschet.ro. Acesta este și antrenorul secund al formației începând din luna noiembrie.

Bănățenii antrenați de Dragan Petricevic vor avea de disputat două partide în această perioadă, după duelul cu CSM Galați, „Leii din Banat” deplasându-se la Voluntari. Duelurile de pe teren străin au fost amintite de Nikola Gajic pentru site-ul clubului:

„Toată lumea spune că e dificil de jucat la Galați, dar noi suntem pregătiți. Ne concentrăm asupra acestui joc, nu ne gândim deocamdată la disputa cu Voluntari, chiar dacă e programată doar două zile mai târziu. Când se va încheia partida de la Galați, ne vom putea gândi la următorul adversar. Vrem să profităm de forma pe care o avem, să jucăm același baschet bun și să continuăm pe un traseu ascendent”, a declarat Nikola Gajic pentru scmtimișoara.ro.

CSM Galați stă mai bine la media de recuperări (36.2-34.9), la procentajul aruncărilor libere transformate (78.6-75.7%) sau la intercepții (8.7-6.7), în timp ce SCM OHMA Timișoara se află în Top 5 din campionat la puncte marcate (81.6) respectiv la procentajul aruncărilor de la distanță (38.9%).

Javon Masters are cele mai ridicate medii la puncte (14.3) și assist-uri (3.6), Marius Ciotlăuș contribuind cu 6.4 recuperări pentru echipa antrenată de Florin Nini. În tabăra timișorenilor conduc principalele date statistice jucătorii Darrion Strong (19.3 puncte), Nikola Gajic (8.8 recuperări) și Ivan Lilov (4.4 pase decisive).

Partida de mâine dintre CSM Galați și SCM OHMA Timișoara începe la ora 18.00 și va fi transmisă pe YouTube FRB TV.

 

*foto: Leii din Banat – Baschet SCM OHMA Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!