Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara se impune clar în confruntarea de pe teren propriu cu CSM Târgu Jiu

SCM Timișoara se impune clar în confruntarea de pe teren propriu cu CSM Târgu Jiu

SCM OHMA Timișoara a câștigat duelul de pe teren propriu cu CSM Târgu Jiu sâmbătă seara, 12 februarie, într-un meci din etapa a 20-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Scorul final a fost 80 la 56.

Bănățenii au abordat startul partidei în formula Strong, Gajic, Schipor, Mirkovic și Olah, iar gorjenii au replicat cu un prim 5 alcătuit din Ilie, Troupe, Morgan, Hamilton și Nicoară.

Hamilton a dezghețat tabela, iar apoi Timișoara a pus șase puncte la rând și Strong își conducea echipa la 6-2, Nicoară irosind apoi oportunitatea unui three-point play, dar Hamilton a egalat un cu alley-oop (6-6). Timișoara a avut inițiativa și a putut să se mențină la conducere, după o triplă irosită de Troupe bănățenii reușind o fază rapidă la capătul căreia Mirkovic a ajuns la linia de fault (12-8). Ilie și Gajic au pus în continuare câte două puncte pentru echipele lor, iar cu reușita lui Strong s-a ajuns la 16-10 pentru gazde. Prima triplă din meci a semnat-o Mirkovic și a ajutat Timișoara să se ducă la 20-12, Sly venind cu replica de la semi-distanță, pentru ca sfertul inaugural să se termine cu 22-14.

Alb-violeții s-au dus la 27-16 în primul minut din sfertul al doilea, Milos Komatina scuturând plasa de la distanță, ulterior muntenegreanul fiind faultat și și-a transformat ambele aruncări libere (29-16). Run-ul bănățenilor s-a prelungit la 10-2 prin tripla lui Strong și Claudiu Alionescu cerea time-out la +16 în favoarea Timișoarei, la puțin peste două minute scurse din sfertul al doilea. Sherwood Brown a punctat în premieră de la revenirea în România, la 34-18, Sly fiind găsit liber apoi în colțul terenului și înscria pentru oaspeți și peste câteva atacuri Troupe își împărțea perechea de libere, 36-22. S-a menținut o diferență constantă de cel puțin 10 puncte între și la pauză s-a intrat cu 40-30 pentru Timișoara, ultimul coș fiind înscris de gorjeni pe contraatac prin Ahmed.

Formația pregătită de Dragan Petricevic beneficia de cifre mai bune din acțiune în prima repriză (47-36%), diferența făcând-o în special procentajele din spatele arcului de cerc. Timișoara a condus atât la recuperări (22-17), cât și la assist-uri (6-5), reușind trei intercepții. Mai bine de jumătate din punctele alb-violeților au venit din paint în primele 20 de minute.

Revenirea gorjenilor a continuat și în debutul sfertului al treilea, cu cele patru puncte la rând din partea lui Hamilton tabela indicând 40-34, Strong punând primele puncte pentru Timișoara apoi, din căciulă. CSM Târgu Jiu a irosit în câteva rânduri apropierea la o singură posesie, Gajic cu un stop shoot ținându-și formația la șase puncte în față, 44-38, iar prin tripla aceluiași jucător s-a urcat iar la trei posesii (47-38). Seria de coșuri pentru gazde s-a prelungit, revenindu-se la un ecart de peste 10 puncte, pe care Ahmed l-a redus cu liberele sale la 49-40, sfertul al treilea terminându-se cu 54-42.

Talton și Komatina au contribuit la desprinderea bănățenilor la 61-44 în primele trei minute din ultimul sfert, conducătorul de joc american continuând run-ul gazdelor și gorjenii cereau time-out la 63-44. Diferența a ajuns în premieră la +20 prin tripla lui Gajic (66-46), gorjenii venind cel mult la -18 în ultimele minute. „Leii din Banat” s-au impus în cele din urmă cu 80-56 și obțin a treia victorie din 2022.

Timișorenii ajung la 9-8 bilanț în Liga Națională și vor juca la începutul lunii martie pe terenul lui CSM Petrolul Ploiești. CSM Târgu Jiu pierde pentru a cincea oară la rând (5-14 bilanț) și o să dispute un meci restant la Craiova pe 20 februarie.

Darrion Strong a terminat cu 16 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive pentru învingători, iar Sherwood Brown a avut 15 puncte (3/7 de la distanță) și 7 recuperări la revenirea în Liga Națională. Muhammed Ahmed (16 puncte, 7 recuperări) și Ken'Darrius Hamilton (12 puncte, 6 recuperări) au condus lista marcatorilor pentru CSM Târgu Jiu.

*foto: Facebook Leii din Banat – SCM OHMA Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!