Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara se impune confortabil la Galați în prima manșă din turul doi al cupei

SCM Timișoara se impune confortabil la Galați în prima manșă din turul doi al cupei

CSM Galați și SCM Timișoara au disputat în această seară prima manșă a dublei din turul doi al Cupei României. Echipa din prima grupă valorică în campionat și-a respectat statutul de favorită și s-a impus cu 18 puncte. Scorul a fost 76-94, pe sferturi: 13-18, 22-27, 19-27, 22-22. Banca oaspeților a făcut diferența cu 46 de puncte, față de 16 în deptul jucătorilor intrați de pe banca gălățeană. Returul se dispută peste o săptămână.

Gălățenii erau la al 3-lea meci în competiția eliminatorie, după ce au evoluat și în primul tur în care au jucat doar formațiile din a doua grupă valorică în LNBM. Timișorenii au intrat direct în turul doi grație clasării în primele opt în campionatul trecut. CSM Galați a început cu Jacoby Armstrong, Vlad Negoițescu, Milos Krivokapic, Mihajlo Bogdanovic și George Vlad. SCM Timișoara i-a avut în primul cinci pe Nikola Pesakovic, Alexandru Coconea, Milos Komatina, Adam Mirkovic și Sherwood Brown.

Mirkovic și Pesakovic au dus scorul la 0-4 și Krivokapic a marcat primele două puncte ale gazdelor, iar Bogdanovic a egalat. Mirkovic reușea prima triplă a meciului după care timișorenii se distanțau la opt puncte, 6-14 în minutul șase. Armstrong și Bogdanovic, cu prima triplă a gălățenilor, strângeau ecartul la trei lungimi, Mirkovic și Komatina îl măreau la șapte, iar Bogdanovic stabilea scorul primei perioade de joc, 13-18.

Timișorenii au profitat de două minute fără coș în dreptul CSM-ului și au avut un run de 9 puncte (7 Gorgemans) prin care duceau scorul la 15-31. Diferența s-a menținut între 13 și 17 puncte în următoarele minute, iar tripla lui Coconea făcea 25-43 în minutul 18. A fost rândul oaspeților să aibă peste două minute fără coș, Krivokapic și Bogdanovic marcau de după semicerc și împreună cu Corpodean își apropiau echipa la 35-43. Pesakovic a înscris ultimele două puncte ale reprizei și la pauza mare tabela arăta 35-45. Oaspeții au avut din nou un început mai bun de sfert și s-au dus la +16, iar gazdele se apropiau la 12 lungimi grație reușitelor din spatele semicercului. Până la finalul perioadei de joc diferența s-a menținut între 13 și 18 puncte, iar la ultima pauză scorul era 54-72.

Vlad, Bogdanovic și tripla lui Negoițescu i-au apropiat pe gălățeni la 13 puncte, iar Brown și Pesakovic păstrau SCM-ul la +15. Au fost peste două minute fără coș pentru alb-violeți, iar Vlad și Negoițescu au făcut 65-76 cu șase minute rămase din joc. A fost rândul gazdelor să nu marcheze timp de două minute.  Dragoste punea 5 puncte la rând pe tabelă și timișorenii au continuat să se distanțeze până la un maxim de 23 de puncte, 69-92 în minutul 38. Pe final gazdele s-au mai apropiat și meciul s-a încheiat cu 76-94.

A fost egalitate la triplele reușite, câte 8 de fiecare parte. 23-27 a fost scorul la șuturile de două puncte reușite și 6-16 la libere transformate. Gălățenii au avut mai multe aruncări din acțiune, dar procentaj mai slab, 31/70 față de 35/61. 30-37 a fost scorul la recuperări, 17-8 la puncte după turnovers, 12-20 la cele înscrise după a doua șansă și 16-46 la punctele rezervelor.

Amaury Gorgemans a fost coșgheterul partidei cu 22 de puncte pentru învingători. De la SCM Timișoara au mai înscris: Mirkovic 18 puncte (7 recuperări), Dragoste 12 puncte, Pesakovic 11 puncte (7 pase decisive), Franklin Jr 10 puncte (5 assist-uri), Brown 7 puncte, Komatina 6 puncte (6 recuperări), Coconea 6 puncte și Lazar 2.

Mihajlo Bogdanovic a fost cel mai bun marcator al gazdelor cu 17 puncte. Pentru CSM Galați au mai înscris: Krivokapic 15 puncte (6 assist-uri), Armstrong 13 puncte, Corpodean 12 puncte (6 recuperări), Negoițescu 11 puncte (11 recuperări), Martin 4 puncte și Vlad 4.

Returul se dispută în 4 decembrie la Timișoara. Gălățenii nu mai au meci între cele două partide din turul doi al cupei. Bănățenii joacă sâmbătă seară, de la ora 20:30, în campionat, la Pitești.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!