Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara se impune în fața lui Dinamo după o revenire spectaculoasă pe final

SCM Timișoara se impune în fața lui Dinamo după o revenire spectaculoasă pe final

SCM Timișoara a câștigat partida cu Dinamo București, scor 78-75 (17-20, 13-18, 16-17, 32-20) din cadrul turneului 13 LNBM. Alb-roșii au controlat meciul de acasă fără mari probleme până la jumătatea sfertului patru, când un parțial de 11-0 al ”leilor” alb-violeți a întors soarta confruntării.

Echipele de start

Dinamo: Ferguson Masters, Năsturescu, Cane, Cebasek, Armwood

Timișoara: Mijajlovic, Mocrițchi, Brown, Gajic, Olah

Dinamo a început disputa din sala proprie cu un run de 7-0, iar Brown a reușit un three-point play pentru a modifica scorul la 9-5. Armwood a înscris prin același procedeu, 14-7, iar două coșuri reușite de Olah au micșorat diferența la 3 puncte, 14-11. Același ecart s-a înregistrat și după primul sfert, când tabela arăta 20-17.

Până la jumătatea celui de-al doilea sfert, alb-roșii au dus scorul la 30-21. Armwood (Dinamo) și Banciu (Timișoara) au înscris de lângă panou iar scorul a devenit 32-26. Olah și-a apropiat echipa la doar 4 puncte, scor 32-28. Masters a adus un nou avantaj consistent pentru bucureșteni după ce a marcat de lângă panou, scor 36-28. Olah a transformat două libere pentru a micșora ecartul la două posesii, scor 36-30. Masters a stabilit scorul de după prima repriză printr-o acțiune personală, 38-30.

Până la pauză, niciuna dintre cele două combatante nu a reușit să înscrie din spatele liniei de trei puncte. Un alt amănunt interesant este faptul că ambele echipe au marcat același număr de libere, 10/13 (procentaj de 76%). Raportul recuperărilor a fost de 17 la 15 în favoarea grupării de pe Bega.

La reluare, Brown și Calenic au înscris din spatele semicercului, 41-33, iar Olah a marcat printr-un tip-in după o aruncare ratată de Brown, scor 43-38. Masters aduce un avantaj de 7 puncte echipei sale, 45-38, și tot el duce scorul la 47-38. Cu două minute și jumătate rămase din sfertul trei, Mirel Dragoste înscrie un coș de la mare distanță și reduce diferența la 4 puncte, scor 49-45. Dunk-ul reușit de Armwood a dus scorul la 51-45, iar tabela indica scorul de 55-46 înaintea sfertului patru, după un buzzer-beater semnat de Masters din afara arcului de cerc.

Cu puțin peste cinci minute rămase până la finalul întâlnirii, Dinamo avea un avantaj de 10 lungimi pe tabelă, scor 71-61. Komatina cu un coș de afară și Olah printr-o reușită de lângă panou au micșorat diferența la 5 puncte, 71-66. Ferguson Masters a înscris pentru 73-66, însă apoi a urmat un run incredibil de 11-0 al timișorenilor. Două coșuri de trei puncte semnate de Brown și Mijajlovic au dus gruparea de pe Bega în avantaj, scor 73-74. Gajic a punctat și el de afară pentru 73-77 iar Cane a înscris pe contraatac, 75-77. Komatina a stabilit scorul final după ce a transformat una dintre cele două libere primite, scor 75-78.

Principalii marcatori

Timișoara: Komatina 20 de puncte, Olah 17 puncte, Brown 12 puncte, Mijajlovic 10 puncte, Gajic 10 puncte

Dinamo: Cane 18 puncte, Armwood 15 puncte, Ferguson Masters 11 puncte, Cebasek 9 puncte, Abukar 8 puncte

*Foto: SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!