Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara se impune în primul meci din seria contra BCM U Pitești

Mara Mihăilescu, Andreea Vlase

Mara Mihăilescu, Andreea Vlase
23.05.2019

SCM Timișoara se impune în primul meci din seria contra BCM U Pitești

timisoara

Joi, 23 mai, începând cu orele 12:00, SCM Timișoara a primit vizita celor de la BCM U FC Argeș Pitești în primul meci al seriei ce are ca miză poziționarea în clasament la finalul acestui sezon pentru cele două formații.Astfel, la finalul a 40 de minute dominate în mare parte de timișoreni, aceștia s-au impus destul de clar pe teren propriu, scor final 75-61.

Primii 5:

SCM Timișoara: Dragoș Diculescu ll Cătălin Baciu ll Marko Stojadinovic ll Brandon Randolph ll Sherwood Brown

BCM U Pitești: Marius Ciotlăuș ll Mladen Jeremic ll Tony Bishop ll Jahii Carson ll Maksim Sturanovic

Partida a debutat cu un coș de 3 puncte al lui Brandon Randolph, urmând ca după o reușită a lui Cătălin Baciu, BCM U Pitești să reușească un run spectaculos de 12 puncte, cu Tony Bishop, Daniel Bailey și Mladen Jeremic ca protagoniști.După un timp de odihnă solicitat de Cristian Bota, Sherwood Brown a profitat în totalitate de o prezență la linia de libere, iar Dragoș Diculescu a redus diferența de pe tabelă la doar două puncte după o triplă, scor 10-12.Milos Komatina a dominat finalul primei secvențe, marcând 6 din ultimele 8 puncte ale timișorenilor, pe când la celălalt panou doar Tony Bishop a mai înscris un coș din acțiune, scor 18-16.

Mladen Jeremic a marcat primele puncte ale sfertului secund, iar același Milos Komatina a fost singurul marcator al gazdelor timp de aproape 4 minute, scor 22-20. Jahii Carson și-a trecut și el în cont două reușite consecutive, iar după o serie de momente de joc mai echilibrate, Daniel Bailey i-a readus pe alb-violeți la conducere, scor 26-30. După alte două libere marcate de Sherwood Brown, Brandon Randolph a refăcut avantajul minim al timișorenilor după un coș cu fault, scor 31-30.Milos Komatina a fost din nou ultimul marcator al sfertului, stabilind și diferența după primele 20 de minute, scor 35-32.

La revenirea de la vestiare, Marko Stojadinovic a administrat imediat piteștenilor două aruncări de la mare distanță, urmat de două reușite ale lui Cătălin Baciu, timp în care la celălalt panou Tony Bishop mai reducea din diferență printr-un dunk, scor 45-36.Cu un avantaj de 7 puncte la jumătatea sfertului, Dragoș Diculescu și Marko Stojadinovic au profitat de o apărare în zonă a elevilor lui Florin Nini și au scuturat din nou plasa din afara semicercului, momente în care oaspeții au reușit să rămână aproape prin liberele trio-ului Carson-Bailey-Bishop, scor 52-45.Același Marco Stojadinovic continuă prestația de excepție din acest sfert, bifând a 4-a și a 5-a triplă reușite în doar 10 minute, scor 60-45, iar Maksim Sturanovic pune pe tabelă ultimele puncte, scor 60-47.

Secvența finală a debutat cu o reușită a lui Daniel Bailey, urmat de Marius Ciotlăuș, scor 60-51.Când piteștenii păreau a fi în pragul unei reveniri, Dragoș Diculescu a fost din nou decisiv din spatele semicercului, iar în urma unei serii de ratări pentru ”vulturi”, Sherwood Brown și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor de la mare distanță, scor 71-52.Partida a continuat într-o manieră echilibrată, iar Sherwood Brown a stabilit diferența finală la finalul celor 40 de minute, scor 75-61.

Astfel, oaspeții au încheiat partida cu un procentaj extrem de slab din afara semicercului, cu o reușită din 18 încercări(5%), în timp ce SCM Timișoara a avut nu mai puțin de 10 aruncări marcate din 26 de încercări și un procentaj de 38%.

De la SCM Timișoara s-au remarcat: Marko Stojadinovic(18 puncte(5x3), 5 recuperări, 3 pase decisive, 2 mingi câștigate, eff 22) și Milos Komatina(17 puncte, 5 recuperări, o minge câștigată, eff 16).Au mai înscris: Cătălin Baciu(11 puncte, 7 recuperări), Brandon Randolph(9 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive) și Dragoș Diculescu(9 puncte, 3 recuperări, o pasă decisivă).

De cealaltă parte au ieșit în evidență: Daniel Bailey(18 puncte, 7 recuperări, o minge câștigată, eff 21) și Maksim Sturanovic(12 puncte, 7 recuperări, o minge câștigată, eff 14).Au mai înscris: Jahii Carson(8 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive) și Tony Bishop(11 puncte, 5 recuperări).

Meciul doi al seriei urmează să aibă loc luni, 27 mai, în Sala Sporturilor Trivale din Pitești, începând cu orele 19:00.

 

*SURSA foto: Andreea Vlase

2 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Felicitări!
    Întreaga echipă, conducere și antrenori, merită felicitati pentru acest sezon. Ne a batut Timișoara in cel mai important meci, când puteam evita Oradea, ne a batut si acum fara cel mai important jucător al lor. Cu un buget de 1 milion de euro, am reusit sa formăm cea mai slabă echipă din ultimii ani. Individual unii jucători sunt valoroși, dar nu s a format o echipă. In meciul acesta am avut 1/18 de 3 pct. Dacă conducerea si antrenorul ar avea onoare și ar depune demisiile pentru că i al doi lea an în care nu și îndeplinesc obiectivul. Si vor veni unii "suporteri" ai echipei si vor spune ca antrenorul e pasionat, ca jucătorii transpiră și tot felul de scuze penibile. Imi pare rau doar de faptul că regretatul profesor Ziguli n a prins un asemena buget.

    cu 4 ani în urmă (23.05.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      Re
      De la 850.000 la 1.000.000 euro e diferenta mare.

      cu 4 ani în urmă (23.05.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!