Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara se impune într-un duel extrem de disputat cu SCM U Craiova

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
15.09.2023

SCM Timișoara se impune într-un duel extrem de disputat cu SCM U Craiova

SCM Timișoara a reușit să revină impresionant de la -15 în disputa cu SCM U Craiova din primul tur al Cupei României. Într-un duel disputat pe terenul oltenilor, alb-violeții s-au impus cu 70-67 datorită inspirației din finalul de meci a lui Makale Foreman, care a bifat 15 puncte începând cu finalul sfertului al treilea al disputei.

SCM Timișoara: Djordje Dimitrijevic, Antonio Năsturescu, Nikola Gajic, Edward Petrescu, Igor Kesar

SCM U Craiova: Vitaliy Zotov, Amedeo Casale, Matt Freeman, George Blaj-Voinescu, Milan Milovanovic

Oltenii au început partida ca din tun, reușind să înscrie opt puncte fără replică prin Freeman, Zotov, Blaj-Voinescu și Milovanovic. Foreman a spart gheața pentru oaspeți cu un coș de trei, iar Kesar a redus diferența la o posesie cu un and-one. Bănățenii au preluat pentru prima oară avantajul prin liberele aceluiași Kesar (12-11). Leii din Bănie nu au cedat presiunii puse de adversar și după primul sfert conduceau cu 16-17, datorită triplei reușite de Dragan.

Sfertul al doilea a început cum s-a terminat primul, cu un coș de afară al lui Dragan. Kesar a răspuns cu aceeași monedă, înaintea unui run de 7-0 al adversarilor. Casale și Dimitrijevic s-au duelat în lovituri din spatele arcului de cerc, iar tabela indica 24-31. Diferența a devenit de două cifre după ce Dragan a reușit al treilea său coș de la distanță. Casale și Zotov au adăugat alte cinci puncte la ecart. Până la pauza mare, scorul a ajuns la 28-41.

Bănățenii au deschis a doua repriză cu cinci puncte la rând. Alb-violeții au reușit mai apoi un run de 8-0, primind replica adversarilor prin trei libere transformate de Zotov, care ducea scorul la 43-47. Gajic și Petrescu au restabilit egalitatea. Foreman a fost cel care i-a readus la conducere pe elevii lui Dragan Petricevic. El a reușit opt puncte la rând în finalul sfertului, iar Timișoara conducea cu 55-50.

Foreman a continuat evoluția excelentă, adăugând rapid alte trei puncte pe tabelă. Blaj-Voinescu cu un dunk și Zotov de afară au redus diferența la o singură posesie, înainte ca Kesar să puncteze din interior. Țîbîrnă și Zotov i-au ținut în meci pe alb-albaștrii, înainte ca Greene să egaleze de la distanță. Foreman a prins din nou mână în ultimele minute de joc, reușind să înscrie ultimele șase puncte pentru echipa sa, care s-a impus cu 70-67.

Makale Foreman a terminat disputa în postura de cel mai bun marcator, având 24 de puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive. Igor Kesar l-a secundat cu 17 puncte și 9 recuperări. Vitaliy Zotov s-a remarcat din tabăra adversă cu 19 puncte și 7 pase decisive. Nik Dragan a avut 11 puncte și 6 recuperări.

Sâmbătă, în grupa D, SCM Timișoara va da piept cu CSM Petrolul Ploiești de la ora 20:00. O zi mai târziu, SCM U Craiova îi va înfrunta pe prahoveni de la 19:00.

*foto: Facebook/Leii din Banat - Baschet SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!