Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara se pregătește pentru derby-ul grupei B din Alpe Adria Cup

SCM Timișoara se pregătește pentru derby-ul grupei B din Alpe Adria Cup

SCM Timișoara are în față o nouă deplasare, de data aceasta în Alpe Adria Cup, întrecere în care se va duela cu BK Redstone Olomoucko. Partida din grupa B va avea loc miercuri, 13 decembrie.

Bănățenii se află într-un tur de forță în ultimele zile și după ce au jucat în Croația, pe terenul lui KK Dubrava, iar apoi la Brașov în Liga Națională, acum se pregătesc de o nouă deplasare. Echipa antrenată de Dragan Petricevic speră să întrerupă seria înfrângerilor din perioada amintită și are în față derby-ul grupei B din Alpe Adria Cup.

BK Redstone Olomoucko, adversara „Leilor din Banat”, nu se află într-o situație mult mai bună în privința rezultatelor. Gruparea cehă a pierdut primele jocuri din luna decembrie, însă a beneficiat de o ofensivă bună în ambele cazuri, cu 94 și 83 de puncte marcate.

În ceea ce privește situația din Alpe Adria Cup, aceste două cluburi sunt singurele care au obținut mai mult de trei victorii în actuala stagiune. Timișorenii au 5-1 bilanț, primul pas greșind fiind în urma confruntării cu Dubrava, iar Olomoucko urmează formația alb-violetă cu 4-1.

Partida tur din Banat, de pe 25 octombrie, s-a încheiat cu 85-76 în favoarea lui SCM Timișoara. Cinci din cei șapte marcatori ai echipei au fost în double digits, cu Djordje Dimitrijevic pe post de principal marcator (21 de puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive). Adrio Bailey a răspuns cu 25 de puncte și 5 recuperări, fiind cel mai eficient jucător al cehilor.

Cele două formații sunt printre cele mai eficiente din Alpe Adria Cup, cu un plus pentru Olomoucko (107.6 - 101.8 index). De asemenea, cehii sunt primii la media capacelor pe întâlnire (3.2) și ocupă locul secund în cazul punctelor marcate (93.0). Timișoara se află în fruntea ierarhiei la precizia liberelor (88.8%), însă este penultima în competiție la nivelul recuperărilor (33.7).

Principalul marcator din meciul tur pentru Olomoucko, Adrio Bailey, este unul dintre cei mai importanți jucători din Alpe Adria Cup la nivel statistic. Acesta are 21.6 puncte, 9.8 recuperări și 27.2 index la eficiență, în cel din urmă caz fiind liderul ierarhiei. Timișorenii răspund cu mediile bune pe care le-au adunat Igor Kesar, Djordje Dimitrijevic, Luka Mitrovic, Adam Mirkovic, Nikola Gajic și Tyreek Scott-Grayson.

Ultimul test înaintea returului cu bănățenii a reprezentat o înfrângere la șapte puncte pentru Olomoucko, 83-90 în fața lui Decin. Pe lângă Bailey (15 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive), au avut contribuții importante Amin Adamu (20 de puncte, 6 recuperări) și Marcus Shaver (15 puncte, 7 recuperări, 7 pase decisive).

Duelul dintre BK Redstone Olomoucko și SCM Timișoara va avea loc miercuri, 13 decembrie, de la ora 19.00 și va fi transmis pe canalul de YouTube Alpe Adria Cup.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!