Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara și BCM U Pitești se întâlnesc în prima etapă a sezonului 2019-2020

SCM Timișoara și BCM U Pitești se întâlnesc în prima etapă a sezonului 2019-2020

Sâmbătă, 12 octombrie, cele două formații din grupa A cu echipament alb-violet se confruntă în prima etapă a Ligii Naționale. SCM Timișoara o găzduiește pe BCM U FC Argeș Pitești într-un meci ce va avea loc în Sala Constantin Jude, de la ora 18:45.

Așadar, ambele echipe încep noul sezon la fel cum l-au terminat pe precedentul – cu un duel între ele. În stagiunea 2018-2019, SCM Timișoara și BCM U Pitești s-au întâlnit în lupta pentru locul 5, una ce a fost câștigată, în cele din urmă, de trupa antrenată de Florin Nini. Atunci, cele două rivale au oferit câteva partide extrem de spectaculoase, cu multe schimbări de situație.

În același timp, istoria sezonului trecut nu mai este așa de relevantă, în condițiile în care, atât SCM Timișoara cât și BCM U Pitești au efectuat mai multe modificări la nivelul loturilor. Trupa bănățeană a păstrat trei jucători străini (Sherwood Brown, Nikola Pesakovic, Milos Komatina) și a adus alți trei: Amaury Gorgemans, Adam Mirkovic și Troy Franklin Jr.

De asemenea, SCM Timișoara s-a întărit și din punct de vedere al autohtonilor. În această vară, conducerea trupei din vestul țării a ajuns la o înțelegere cu Anders Abu Teir, Mirel Dragoste, Bogdan Popa și Laszlo Lazăr.

Însă, probabil cea mai importantă mutare a fost reprezentată de readucerea lui Dragan Petricevic pe banca tehnică a timișorenilor. Tehnicianul în vârstă de 50 de ani și-a petrecut o lungă perioadă a carierei în România, așadar are o mare experiență în acest campionat.

De partea cealaltă, Florin Nini a fost menținut la cârma lui BCM U FC Argeș Pitești, acolo unde se află de la începutul ediției 2018-2019. Argeșenii nu au păstrat niciun străin din vechiul lot, dar a adus niște înlocuitori foarte importanți, precum Bozhidar Avramov, Devin Searcy, Justas Tamulis, Goran Gajovic, Danilo Tasic și James Washington.

În schimb, din punct de vedere al baschetbaliștilor autohtoni, piteștenii au efectuat puține modificări. Așadar, contingentul de jucători români este următorul: Mihai Căprărescu, Iuri Fraseniuc, Tudor Gheorghe, Szabolcs Santa, Lucian Chirof, Marius Ciotlăuș și Mihai Măciucă.

Ambele formații au jucat mai multe partide de pregătire cu echipe din Ungaria, Bulgaria și România. Dacă Dragan Petricevic nu a avut probleme în lot, situația nu a stat la fel în cazul lui BCM U Pitești. Florin Nini a fost nevoit să evolueze fără Bozhidar Avramov, sportiv ce a suferit o accidentare mai serioasă. Totodată, conform declarației antrenorului gălățean, la ultimul antrenament toți jucătorii au fost prezenți.

Așadar, se anunță o confruntare interesantă între cele două formații ce au completat Top 1-6 la finalul sezonului trecut. Rămâne de văzut dacă omogenitatea timișorenilor va fi mai importantă decât calitatea individuală superioară a piteștenilor.

Partida dintre SCM Timișoara și BCM U Pitești poate fi urmărită, în direct, pe Digisport 4 și Look Sport, sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 18:45.

*foto: Andreea Vlase/baschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!