Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara și CSA Steaua București deschid etapa cu numărul 10 din LNBM

SCM Timișoara și CSA Steaua București deschid etapa cu numărul 10 din LNBM

Etapa a 10-a din Liga Națională de Baschet Masculin – ediția 2021/2022 demarează astăzi, 3 decembrie, cu confruntarea din SCM Timișoara și CSA Steaua București. Partida este programată de la ora 17:30 în Sala Constantin Jude.

Cele două echipe revin în întrecerea internă după pauza cauzată de fereastră echipei naționale a României, care a reușit să câștige confruntarea din Luxemburg din precalificările pentru EuroBasket 2025.

Atât Timișoara, cât și Steaua au avut un parcurs sinuos înaintea pauzei. Ambele echipe au înregistrat câte două victorii și două înfrângeri în ultimele 4 etape de campionat.

SCM Timișoara, echipa antrenată de selecționerul Dragan Petricevic, a câștigat ultimele două jocuri de pe teren propriu cu CSM Petrolul Ploiești și Athletic Constanța dar a avut probleme în deplasările de la Cluj-Napoca și Sibiu, acolo unde a cedat.  Până la partida cu U BT, timișorenii aveau 4 victorii la rând, după ce au cedat la limită doar în prima etapă în fața celor de la FC Argeș.

Steaua a cedat clar în fața lui FC Argeș și CSM Focșani iar în ultimele două partide disputate a obținut victorii la limită. „Militarii” au învins pe teren propriu pe CSM Petrolul Ploiești cu scorul de 78-77 iar pe litoral a trecut cu scorul de 111-107 de Athletic Constanța, după un meci care a avut nevoie de prelungiri.

Partida de pe Bega propune un duel direct foarte interesant între Darrion Strong și Kaelin Jackson, conducătorii de joc de la cele două combatante. Amândoi au o medie de peste 19 puncte marcate pe meci și se află în top 5 la acest capitol în actualul start de campionat.

Din 2009 și până în prezent, Steaua are un bilanț pozitiv în confruntările cu Timișoara, 20-14. În ultima confruntarea directă cu  timișorenii considerați gazde, Steaua a reușit să se impună cu scorul de 82-71, pe 8 februarie 2021.

La capitolul duelului direct dintre antrenori, Dragan Petricevic are 5 victorii și 2 înfrângeri în fața lui Eugen Ilie. Una dintre victoriile antrenorului stelist este cea menționată mai sus iar cea de a 2-a datează din 2011 când CS Otopeni învingea Timișoara cu scorul de 83-68.

Partida dintre Timișoara și Steaua va putea fi urmărită în direct pe canalele Digi Sport și Look Sport, dar și canalul de youtube al FRB.

foto: Leii din Banat - Baschet SCM OHMA Timișoara (facebook)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!