Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara și CSM Miercurea Ciuc revin pe parchet după o etapă de pauză

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
13.01.2022

SCM Timișoara și CSM Miercurea Ciuc revin pe parchet după o etapă de pauză

SCM Timișoara și CSM VSKC Miercurea Ciuc deschid etapa cu numărul 15 din Liga Națională vineri, 14 ianuarie, de la ora 18:00. Aceasta este ultima etapă a turului.

Înainte de a ajunge la jumătatea sezonului regulat, bănățenii au un bilanț de șapte succese și șase eșecuri, prin care ocupă locul 6 în ierarhie. Aceștia au cu un meci mai puțin disputat întrucât disputa cu CSM Oradea a fost amânată din cauza cazurilor de COVID din tabăra bihorenilor.

În primul meci al anului, formația lui Dragan Petricevic a câștigat categoric duelul din capitală împotriva celor de la CS Rapid București, scor 79-61, la capătul unei dispute în care alb-violeții au condus preț de 40 de minute.

Prin prestația lor foarte bună de la București, Leii din Banat au câștigat câte un loc în Echipa Etapei și în topul prestațiilor jucătorilor autohtoni din etapa a 13-a, realizate de Baschet.Ro.

Cel mai bun jucător al timișorenilor a fost Nikola Gajic, care a strâns 22 de puncte, 9 recuperări, 5 intercepții, o pasă decisivă și +23 la eficiență. Acesta a reușit patru coșuri de la distanță din nouă aruncări, având un procentaj de 44%.

Sârbul este cel mai în formă jucător al gazdelor partidei de vineri. El ocupă locul 1 la categoria mediilor de puncte (14.8) și recuperări (8.8). Liderul la pase decisive și intercepții este Ivan Lilov cu 4.2, respectiv 1.5, iar Alexandru Olah este pe primul loc la capace, cu 1.2.

Pivotul român a câștigat un loc între primii 5 jucători autohtoni ai rundei precedente prin evoluția sa de pe parchetul celor de la Rapid București. Baschetbalistul timișorean a fost aproape de un double-double (10 puncte, 8 recuperări), la care a adăugat 2 pase decisive, 3 capace și o intercepție.

Nici Miercurea Ciuc nu a evoluat în etapa precedentă din competiția internă. Ei ar fi trebuit să joace împotriva celor de la Rapid, dar meciul s-a amânat pe ultima sută de metri din cauza a două cazuri pozitive din tabăra feroviarilor.

Harghitenii au deschis anul cu al doilea succes stagional, împotriva celor de la CSM Galați, cu scorul de 75-69, după un final de meci gestionat excelent. În ciuda acestui succes, formația lui Laszlofy Botond păstrează ultima poziție în ierarhia LNBM.

Miercurea Ciuc a beneficiat de o prestație excelentă a lui Mihajlo Bogdanovic, care a încheiat cu 26 de puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive, reușind trei triple consecutive în ultimul sfert. Prin prestația sa, sârbul a fost numit MVP-ul rundei cu numărul 13.

Alți doi jucători ai harghitenilor au fost în double digits. Este vorba despre Branislav Vujadinovic (14 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive) și Lock Lam (10 puncte și 6 recuperări).

Cele două echipe s-au întâlnit deja de două ori în acest sezon, în primul tur al Cupei României. Bănățenii au avut câștig de cauză în ambele manșe, cu scorurile de 93-54, respectiv 83-63.

Meciul de vineri va fi transmis în direct de Digisport, Look Sport și FRB TV.

*foto: Facebook SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!