Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara și CSM Ploiești deschid etapa a șasea din Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
28.10.2021

SCM Timișoara și CSM Ploiești deschid etapa a șasea din Liga Națională

În prologul etapei cu numărul șase din Liga Națională de Baschet Masculin, SCM Timișoara primește vizita celor de la CSM Ploiești. Meciul se va desfășura vineri, 29 octombrie, de la ora 18:00.

Ambele echipe vin după două victorii muncite în runda precedentă din competiția internă. Prahovenii au trecut în prelungiri de CSM Focșani, cu scorul de 86-84. A fost a doua victorie a elevilor lui Mihai Popa ce a necesitat suplimentare, după succesul din prima rundă cu CSM Galați.

În deplasarea de la Focșani, ploieștenii nu au jucat la nivelul așteptat preț de aproximativ trei sferturi, astfel că cu 15 minute înainte de final se vedeau nevoiți să refacă un avans de 12 puncte al adversarilor. Sub bagheta lui Kwame Vaughn, această diferență a fost eradicată de pe tabelă. Partida a fost trimisă în overtime de un putback al lui Wade-Chatman.

În prelungiri, precum în partida cu CSM Galați, Hammond a avut din nou o evoluție bună ce a ajutat la victoria echipei sale. Acesta a fost unul dintre cei cinci jucători ai Ploieștiului ce au sfârșit în double digits, alături de Earl Watson, Kwame Vaughn, Christian Chițu și Matija Milin.

Astfel, trupa lui Mihai Popa se află pe locul doi la startul acestei etape. Singura înfrângere a venit în fața liderului, FC Argeș Basketball, în etapa cu numărul patru, scor 70-74

În decursul zilei de joi, pentru echipa de pe Valea Prahovei au venit două vești bune. Bogdan Popa a fost convocat de noul selecționer, Dragan Petricevic, pentru meciul vulturilor cu Luxemburg din 28 noiembrie. Și Christian Chițu se află pe lista de eligibilitate FIBA, în cazul în care vor apărea probleme de lot cauzate de accidentări sau COVID-19.

Vești bune a primit și tehnicianul gazdelor din meciul de vineri. Tot joi, Federația Română de Baschet a anunțat că Dragan Petricevic îi va lua locul lui Tudor Costescu la cârma reprezentativei României. Acesta a pregătit în trecut și selecționata feminină a României. La acțiunea naționalei pentru precalificările EuroBasket 2025, Petricevic și-a convocat unul dintre proprii elevi, pe Alexandru Olah, iar Edward Petrescu se află pe lista suplimentară.

În campionat, SCM Timișoara are un bilanț bun până acest moment: trei victorii și o înfrângere. Singurul eșec a venit pe teren propriu, tot cu liderul Ligii Naționale, la o diferență de un singur punct. Bănățenii au cu un meci mai puțin disputat deoarece partida cu Voluntari a fost amânată din pricina participării ilfovenilor în preliminariile Europe Cup.

Cel mai recent succes pentru alb-violeți a venit în duelul cu CSM Târgu Jiu, una dintre cele trei echipe cu înfrângeri pe linie în acest debut de stagiune. Timișorenii au tremurat serios pentru victoria de pe terenul gorjenilor, însă  prestația foarte bună a lui Darrion Strong-Moore le-a asigurat un rezultat pozitiv.

Conducătorul de joc american al Leilor din Banat este și cel mai bun marcator al echipei în sezonul 2021/22 al Ligii Naționale. El are o medie de 21.5 puncte pe meci în acest moment. Acesta este urmat de Ivan Lilov, partenerul său pe posturile de fundași care înregistreazî 15 puncte, 4.5 pase decisive și 4 recuperări pe meci.

Meciul de vineri nu va fi transmis la televizor, dar va putea fi urmărit în direct pe canalul de YouTube FRB TV.

*foto: scmtimisoara.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!