Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara și Dinamo se duelează pentru prima victorie stagională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
09.10.2021

SCM Timișoara și Dinamo se duelează pentru prima victorie stagională

Duminică, 10 octombrie, de la ora 17:15, Dinamo București primește vizita celor de la SCM Timișoara în Sala Sporturilor din Ștefan cel Mare. Ambele echipe vin după două eșecuri dramatice în etapa a doua.

Dinamo s-a deplasat la Voluntari pentru duelul cu CSO, echipă aflată la primul meci al stagiunii în Liga Națională din pricina participării în preliminariile Euro Cup.

Cu toate că cei de la Voluntari nu simțiseră încă gustul unei partide în noul sezon din LNBM, aceștia porneau mari favoriți în disputa cu alb-roșii. În ciuda acestui fapt, elevii lui Hristu Șapera s-au descurcat onorabil și au pierdut în urma unei reprize de prelungiri.

Dinamoviștii au condus chiar și la 13 puncte înspre sfârșitul sfertului trei, dar finalul ultimului act a fost unul nefast pentru aceștia, iar adversarii conduceau cu 3 puncte în ultimele secunde de joc. Gaddefors a fost faultat de Thompson și trimis la linia de libere. Suedezul a înscris-o pe prima și a ratat-o intenționat pe a doua pentru ca Andrei Calenic să înscrie pe recuperare ofensivă și să trimită meciul în prelungiri.

Acolo, experiența echipei de la Voluntari s-a văzut, iar CSO s-a impus cu scorul de 84-81. Liderii din tabăra lui Dinamo au fost Keith Clanton cu 21 de puncte, 13 recuperări și un capac și Viktor Gaddefors cu 14 de puncte, 10 recuperări și 6 pase decisive.

Hristu Șapera s-a declarat mai mult decât mulțumit de prestația elevilor săi. Tehnicianul trupei din capitală a afirmat că doar prospețimea adversarilor a făcut ca Dinamo să cedeze acel ecart pe finalul de partidă.

Și partida dintre SCM Timișoara și FC Argeș a fost cel puțin la fel de dramatică. Leii din Banat au dominat începutul disputei, însă au cedat inițiativa trupei din Trivale treptat.

Timișorenii au reușit să rămână aproape de adversari până în finalul de meci. La scorul de 74-73, piteștenii au solicitat un timeout, însă nu au putut să înscrie, astfel că bănățenii au avut ocazia să câștige meciul la ultima posesie.

Darrion Strong nu a reușit să marcheze, iar scorul final a rămas în defavoarea celor de la SCM Timișoara. Dragan Petricevic, tehnicianul acestora, a încercat să vadă plusurile din partida cu argeșenii.

„Talia și gabaritul au însemnat foarte mult, dar dacă noi marcam ultima aruncare, atunci nu ar mai fi contat nimic. Puteau ei să aibă toți zmeii din Casa de Papel, puteau fi cinci Tokyo acolo și nu mai aveau ce face dacă noi am fi înscris. Asta e important, că am avut șansa victoriei. Poate că o să vă enervez, însă voi repeta mereu că nu vreau să fiu negativist, vreau să fiu pozitiv și cred că au existat și multe lucruri pozitive”, a spus Petricevic conform scmtimisoara.ro.

Cele două confruntări directe din stagiunea anterioară au fost tranșate de SCM Timișoara cu scorurile de 79-65, respectiv 78-75.

Partida de duminică va putea fi urmărită la televizor, pe DigiSport, dar și pe canalul de YouTube FRB TV.

*foto: Facebook: Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!