Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara și FC Argeș se confruntă în cel mai atractiv meci al etapei

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
05.10.2021

SCM Timișoara și FC Argeș se confruntă în cel mai atractiv meci al etapei

Miercuri, 6 octombrie, de la ora 17:15, SCM Timișoara și FC Argeș se duelează în cel mai atractiv meci al rundei secunde din Liga Națională de Baschet Masculin. Pentru bănățeni este prima partidă din noua stagiune.

Pentru FC Argeș, duelul cu Timișoara va fi a doua deplasare consecutivă în începutul de sezon. Vulturii vin după un start lansat în LNBM. Aceștia au câștigat categoric confruntarea din prima etapă, cu CSM VSKC Miercurea Ciuc, scor 114-56.

În meciul cu harghitenii, trupa din Trivale a avut 8 jucători în „double digits”. Nikola Jevtovic a fost MVP-ul echipei. Pivotul sârb a avut 20 de puncte, 12 recuperări, 4 pase decisive și 4 intercepții, bifând un indice al eficienței de +37. Piteștenii au câștigat minutele petrecute de el pe parchet la 42 de puncte.

Alți jucători din tabăra oaspeților de sâmbătă ce s-au făcut remarcați prin prestațiile lor au fost Tudor Gheorghe (18 puncte, 2 recuperări și 5 pase decisive), Goran Gajovic (18 puncte, 11 recuperări și 4 pase decisive) și Raynere Thornton (16 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive).

Capitolul la care FC Argeș a făcut în principal diferența a fost cel al aruncărilor de trei puncte. Elevii lui Tudor Costescu au înscris 20 de triple din 42 de încercări, în timp ce adversarii lor au punctat de doar 6 ori din spatele arcului de cerc.

Gazdele partidei de miercuri încă nu au debutat în noul sezon al Ligii Naționale. Leii din Banat ar fi trebuit să joace cu Voluntari în prima etapă, dar partida a fost amânată din cauza participării ilfovenilor în preliminariile Europe Cup. Cu toate acestea, pe timișoreni i-am putut vedea la treabă în Cupa României, unde au întâlnit-o chiar pe adversara argeșenilor din prima rundă, CSM Miercurea Ciuc.

SCM a câștigat fără prea mari probleme ambele manșe ale optimilor din Cupă, cu scorurile de 93-54 și 83-63. Darrion Strong-Moore a fost cel mai bun om al Timișoarei. Acesta a avut medii de 20 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive pe meci.

Dragan Petricevic s-a arătat mulțumit de prestația elevilor săi în cele două meciuri și în special de atitudinea acestora. Un alt aspect pozitiv pentru antrenorul în vârstă de 52 de ani a fost acela că și-a permis să le acorde mai multe minute tinerilor de pe bancă.

Piteștenii dețin avantajul ultimelor confruntări directe. SCM Timișoara nu a mai învins-o pe FC Argeș de aproape doi ani, perioadă în care trupa din Trivale a câștigat trei confruntări oficiale și un amical.

Meciul va putea fi urmărit, în direct, la televizor, pe DigiSport și LookSport.

*foto: Facebook - FC Argeș Basketball

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!