Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara țintește a cincea victorie consecutivă în campionat

SCM Timișoara țintește a cincea victorie consecutivă în campionat

SCM Timișoara traversează o perioadă bună în privința rezultatelor din ultimele apariții pe plan intern, fiind în forma cea mai bună dintre echipele angrenate în grupa 11-18 a Ligii Naționale. Bănățenii vor avea parte de o deplasare la Râmnicu Vâlcea în etapa a 22-a, în cursul serii de sâmbătă (02.03).

Formația pregătită de Dragan Petricevic a ajuns la finalul participării în sezonul regulat al Alpe Adria Cup pe 20 februarie, când s-a văzut învinsă de Ilirija (81-92). Rezultatul nu i-a afectat pe timișoreni, aceștia fiind siguri de prezența în Final Four de câteva săptămâni bune. Înfrângerea din Slovenia a pus capăt unei perioade de o lună în care alb-violeții au adunat doar victorii în întrecerile în care participă (4 în campionat și 2 în AAC).

CS Vâlcea a cedat la Târgu Jiu înaintea ferestrei FIBA, 91-95, după ce în primele două meciuri din grupa 11-18 a făcut spectacol pe plan ofensiv și a marcat 105, respectiv 118 puncte. Elevii lui Hristu Șapera au astfel șase meciuri cu 90+ în ultimele șapte apariții în campionat.

Situația din clasament este favorabilă Timișoarei înaintea primului duel oficial cu CS Vâlcea. Bănățenii sunt liderii grupei 11-18, cu un bilanț de 8 victorii și o înfrângere, iar vâlcenii ocupă poziția a patra cu 5-4.

Privind doar meciurile din faza secundă, CS Vâlcea are cel mai bun atac din Liga Națională, cu o medie de 104.7 puncte. Timișoara nu este foarte departe în clasament din acest punct de vedere și ocupă locul patru cu 90 de puncte pe meci. În plus, aceste formații au adunat cele mai multe puncte la eficiență în cele trei runde și sunt printre grupările care au medii importante de assist-uri, iar la aruncările de trei puncte se descurcă la fel de bine.

Steph Branch s-a evidențiat din cele două loturi cu 20.7 puncte în grupa 11-18, următorul pe această listă fiind Vladislav Șolopa (15.7 puncte). Edi Petrescu a contribuit cu 9.3 recuperări pentru Timișoara în parcursul de până acum din faza secundă, iar Luka Mitrovic l-a urmat cu 6.7 assist-uri.

Oficialii jocului din Zăvoi vor fi Mate Andras Stretea, Vlad Cotrobaș și Lorand Bukuresti.

Confruntarea de la Râmnicu Vâlcea va avea loc sâmbătă, 2 martie, de la ora 18.00 și va fi în direct pe FRB TV.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!