Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara țintește a cincea victorie în Liga Națională

SCM Timișoara țintește a cincea victorie în Liga Națională

SCM Timișoara și Laguna Sharks București deschid etapa a 11-a din Liga Națională de Baschet Masculin, duelul din Banat urmând să aibă loc vineri, 1 decembrie.

Echipa pregătită de Dragan Petricevic a fost fără greșeală în luna noiembrie, indiferent că a jucat în campionat sau în Alpe Adria Cup. Timișorenii se află astfel într-o serie de cinci victorii, două dintre meciurile încheiate într-o notă pozitivă fiind în campionat. Rezultate au dus gruparea alb-violetă la 4-4 bilanț în Conferința A.

De partea cealaltă, Laguna nu a cunoscut gustul victoriei în meciurile oficiale ale sezonului 2023/2024 și are 0-9, fiind ultima în Conferința A. Mai mult, în ultimele cinci meciuri doar o singură dată s-a întâmplat ca echipa lui Milan Minic să atingă borna celor 70 de puncte marcate.

Cele două formații se află în mod natural la poli opuși în privința mediei de puncte. „Leii din Banat” au cel de-al treilea atac al ligii, cu 82.6 puncte, în timp ce Laguna este ultima, cu doar 61.8 puncte pe întâlnire. În plus, bucureștenii sunt în coada clasamentului și la recuperări, eficiență sau capace. Timișoara stă rău la nivelul aruncărilor de două puncte, cu un procentaj de 49.7%, doar Laguna și CSM Focșani fiind sub bănățeni la acest capitol.

Trei dueluri oficiale au existat până în prezent între SCM Timișoara și Laguna Sharks, toate aparținând grupării de pe Bega. Diferența cea mai mare s-a înregistrat tocmai în turul Conferinței A, când alb-violeții au câștigat la București cu 79-51. Nikola Gajic a contribuit atunci cu 20 de puncte și 5 recuperări pentru învingători, iar Sandro Antunovic a adunat 13 puncte cu 5/10 din acțiune pentru Laguna.

Gazdele întâlnirii din deschiderea etapei a 11-a au unul dintre cei mai buni pasatori ai campionatului, Luka Mitrovic contribuind și cu 16.3 puncte pe lângă cele 6 assist-uri pe meci în echipamentul „leilor”. Pentru „rechini” iese în evidență mai ales Thomas Smallwood, americanul fiind liderul echipei la multiple date statistice (14.2 puncte, 6.3 recuperări, 54% din interiorul arcului de cerc).

Meciul de la Timișoara, de vineri (01.12), va fi în direct doar pe FRB TV și va începe la ora 17.00.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!