Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara țintește al treilea succes consecutiv în Liga Națională

SCM Timișoara țintește al treilea succes consecutiv în Liga Națională

SCM Timișoara și CSM Corona Brașov se întâlnesc în premieră în Liga Națională de Baschet Masculin, meciul dintre acestea contând pentru etapa cu numărul trei în Conferința A. Duelul din Banat va avea loc miercuri, 11 octombrie.

Aflate în situații diferite în campionat, cele două echipe nu s-au întâlnit niciodată în cadru oficial. Timișorenii au deschis sezonul LNBM cu două victorii, 85-81 în fața lui CSM Galați, respectiv 79-51 în fieful Lagunei București. În schimb, Corona Brașov a cedat în ambele confruntări de până acum în prima divizie, 68-75 la Rapid și 88-93 în fața lui CSO Voluntari.

Reușitele alb-violeților plasează elevii lui Dragan Petricevic în Top 5 la mai multe categorii, cum ar fi media de puncte pe meci, recuperările reușite (41.5), assist-urile (21.0), indexul eficienței (101.0), numărul de capace (4.0) sau procentajul din spatele arcului de cerc (45.5%). Timișoara este prima în LNBM la nivelul recuperărilor defensive, cu 30 în medie în urma celor două etape scurse.

Brașovenii s-au evidențiat în privința intercepțiilor, fiind echipa care stă cel mai bine la acest capitol (11.0). Echipa lui Ionuț Bâscoveanu este, în același timp, printre cele cu o medie mai mare de posesii pierdute, iar la toate celelalte detalii statistice se află în a doua parte a clasamentului.

Brandon Anderson este, până în acest moment, liderul campionatului în privința punctelor marcate pe meci, americanul de la CSM Corona Brașov reușind 24 în medie, pe lângă care a adăugat și 6 assist-uri. Armin Cane a contribuit în două partide cu 3 intercepții în medie, cifră care l-a dus pe al doilea loc în acest clasament.

Timișoara s-a bazat pe reușitele lui Nikola Gajic, experimentatul jucător fiind cu 15.5 puncte și 8 recuperări după două partide, precum și cu cel mai bun procentaj al încercărilor precise de la distanță, 85.7%. Bănățenii vor încerca să suplinească absența lui Djordje Dimitrijevic (9 puncte, 6 assist-uri în campionat) în următoarea perioadă cu nou-venitul Luka Mitrovic.

Întâlnirea dintre SCM Timișoara și CSM Corona Brașov va începe de la ora 19.00, în direct pe FRB TV, fiind unul dintre cele trei meciuri programate să înceapă astfel în cursul serii de miercuri, 11 octombrie.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!