Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara țintește primul succes din 2023

SCM Timișoara țintește primul succes din 2023

SCM Timișoara primește vizita celor de la CSA Steaua București în etapa a 16-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, rundă care va avea loc la mijlocul acestei săptămâni. Duelul din Banat este programat miercuri seara, 18 ianuarie.

Bănățenii traversează o perioadă mai modestă, ajungând la trei înfrângeri consecutive în campionat, toate în fața unor echipe care anul trecut au prins playoff-ul. Timișoara a cedat recent în fieful lui Dinamo, 71-77, joc în care bucureștenii au condus și cu 21 de puncte.

Steaua, în schimb, are trei victorii în ultimele patru apariții din campionat, succesul recent fiind în fața lui CSO Voluntari, echipă care se luptă să acceadă în Top 10. Echipa lui Zoli Safar a câștigat cu 88 la 84 și a ajuns la patru victorii la rând în fața vicecampioanei în exercițiu.

În tur, „Leii din Banat” s-au impus cu 90 la 81 și sunt fără înfrângere de patru meciuri contra Stelei, ultima dată când echipa din capitală s-a impus fiind pe 8 februarie 2021, într-un 82-71. Înaintea acestui meci de la Timișoara bilanțul este favorabil gazdelor, 8-5 față de 6-7 pentru Steaua în Liga Națională.

În trei din ultimele patru partide oficiale formația lui Dragan Petricevic a fost sub media obișnuită la recuperări, dar și la punctele marcate. Steaua vine după aproape 9 aruncări bune din spatele arcului de cerc în medie în ultimele trei partide.

Cifrele arată un oarecare echilibru, diferența fiind mare doar la recuperări (și cele ofensive), respectiv la media de capace pe meci, în primul caz fiind Steaua mai bună, iar în cele din urmă Timișoara.

Întâlnirea din Banat va avea loc miercuri, 18 ianuarie, de la ora 18.30 și o să fie în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!