Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timişoara va avea salariile plafonate sezonul viitor

SCM Timişoara va avea salariile plafonate sezonul viitor

SCM Timişoara a organizat astăzi o conferinţă de presă care a avut ca principale teme prezentarea noilor manageri şi strategia secţiilor sportive. Chiar dacă bugetul total al clubului este unul mai mare faţă de sezonul viitor, de 15 milioane de lei, clubul a preluat şi datorii importante din cauza litigiilor moştenite de secţia de baschet, în valoare de peste 2,7 milioane de lei, arată pressalert.ro.

Reprezentantul primarului în Consiliul de Administraţie al clubului, Sorin Sipoş, a vorbit despre povara financiară care atârnă pe club:

„Legat de partea financiară, am pornit cu un handicap, a fost o sumă consistentă provenită din cheltuielile de anul trecut, am intrat cu datorii, au fost stinse în totalitate. Toate salariile sunt la zi. Ceea ce e foarte important pentru performanţă, altfel joci când nu sunt datorii.”

Sipoş a explicat că a căutat să primească sprijinul partenerilor privaţi pentru a obţine şi alte fonduri, altele decât cele publice, pentru a scăpa astfel de restricţiile impuse de Curtea de Conturi:

„Ne-am propus să diversificăm şi partea asta de finanţare a clubului, mai ales că a fost un control al Curţii de Conturi, care s-a încheiat de curând şi care aduce noutăţi, cumva completează strategia noastră, într-un fel, în sensul că Curtea a lăsat nişte măsuri. Una dintre cele mai importante măsuri este cea de plafonare a salariilor jucătorilor şi staff-ului până la salariul viceprimarului… Nu este o recomandare. Este o măsură. E vorba de aportul din bani publici. Ne-a întărit cumva că trebuie neapărat să mergem spre parteneri privaţi, care vor să se alăture acestui proiect de sport al Timişoarei. Aportul in bani publici e limitat, dar nu înseamnă că nu putem aduce jucători şi să-i plătim.[…] Când vom face bugetul pe anul viitor, componenta de privat va avea o pondere mai importantă. Controlul ne-a obligat să facem nişte provizioane. Sunt mai multe procese pe rol, care implică nişte sume consistente şi va trebui să constituim provizioane pentru aceste lucruri… Şi ultima măsură a fost o amendă de 30.000 de lei, pe care Curtea de Conturi a aplicat-o clubului pentru mai multe nerespectări în mandatul trecut… Legat de achiziţii, cam ăsta e motivul… Nu s-a întocmit planul anual de achiziţii şi nu au fost respectate procedurile de achiziţii. Sperăm să nu afecteze performanţele echipelor”.

Salariul de viceprimar ar fi 18.000 de lei brutul. Ceea ce înseamnă că salariul la clubul timişorean va fi plafonat în jurul sumei de 3.000 de euro.

De asemenea, la conferinţa de presă a fost prezent şi noul manager al secţiei de baschet, Sergiu Paşca. Acesta a spus că va pune accent pe juniorii clubului:

„Scopul meu e în principal dezvoltarea sectorului juvenil. Am colaborat cu Dragan Petricevic. Am reuşit cumva să ajungem cu echipa U16 la turneul final, ceea ce nu s-a mai întâmplat de mult pentru Timişoara. Vreau să atrag sponsori, să schimb puţin imaginea acestei secţii şi să atragem oameni de afaceri care iubesc sportul”, a adăugat Paşca, potrivit sursei citate.

Sergiu Paşca a preluat funcţia de manager de la Dragan Petricevic, care va rămâne doar cu funcţia de tehnician al formaţiei de pe Bega.

*foto: pressalert.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!