Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara va juca în ALPE Adria cup în sezonul 2022-23

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
08.07.2022

SCM Timișoara va juca în ALPE Adria cup în sezonul 2022-23

După ce SCM U Craiova a fost anunțată oficial ca echipă participantă în preliminariile FIBA Europe Cup, iar CSM CSU Oradea ca echipă ce va lua startul în grupele aceleiași competiții, Federația Română de Baschet anunță că și SCM OHMA Timișoara într-o competiție europeană inter-cluburi.

Bănățenii vor evolua în stagiunea 2022-23 din ALPE Adria Cup. Competiția a fost înființată în 2015 și reunește echipe din zona Europei Centrale și nu numai, precum Croația, Cehia, Polonia, Slovacia, Slovenia, și Austria.

SCM Timișoara este prima echipă românească ce ia startul în această competiție. În ediția precedentă, 16 echipe au luat startul în Adria Cup. Acestea au fost împărțite în patru grupe, iar primele două formații din fiecare grupă au obținut accesul în play-off. Acolo, Levice s-a încununat campioană, după un succes cu Pardubice.

Până la acest moment, cunoaștem faptul că cel puțin cinci echipe din Liga Națională de Baschet Masculin vor juca la anul în competiții europene inter-cluburi: U-BT Cluj-Napoca (EuroCup), CSO Voluntari (Basketball Champions League), CSM CSU Oradea (FIBA Europe Cup), SCM U Craiova (FIBA Europe Cup) și SCM Timișoara (ALPE Adria Cup). Rămâne de văzut dacă Dinamo București, Rapid București, CSM Petrolul Ploiești și Athletic Constanța vor primi locuri în Liga Balcanică.

*foto: Facebook/SCM Timișoara

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    In sfirsit
    Acestea sunt competitiile si formele prin care jucatorii romani pot sa creasca , sa dobindeasca experienta. Si daca din 6-7 echipe care participa, se aleg cu 1-2 jucatori rodati, iata ca s-a pus de un lot national de 8-10. Numai asa se poate progresa. Bine-nteles mai trebuie pus osul la treaba in domeniul juvenil unde avem mari lacune. La metode de pregatire, ma refer, pentru ca altfel participarile in EYBL se inmultesc.
    Acesta este un mod de a avea si o nationala cit de cit competitiva, nu masuri din pix gen Under-nu-stiu-cit sau 164,73 % jucatori daci liberi obligatoriu in teren minim 57,93 minute/meci !
    Daca la Frebeu a inceput dezghetul, la minister e toropeala maxima !

    cu 1 an în urmă (08.07.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!