Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara, victorie concludentă pe teren propriu contra Stelei

SCM Timișoara, victorie concludentă pe teren propriu contra Stelei

SCM Timișoara a obținut o victorie destul de clară la reluarea Ligii Naționale de Baschet Masculin. Bănățenii au trecut pe teren propriu de CSA Steaua București cu scorul de 84-66, în epilogul etapei a 10-a. Timișoara a bifat a 6-a victorie a stagiunii fără Darrion Strong, cel mai bun marcator al echipei în startul de sezon.

Prima posesie a fost fructificată de fiecare parte, Vragovic și Mirkovic au fost primii marcatori ai meciului. A urmat rândul pivoților să puncteze, Carter și Olah au marcat iar scorul după nici două minute era 5-4 pentru gazde. Elevii lui Dragan Petricevic au reușit desprinderea până la jumătatea actului inaugural când conduceau cu scorul de 15-9, în urma unui three-point-play al lui Alex Olah. Ivan Lilov a mai pus 3 puncte pe tabelă pentru bănățeni și Eugen Ilie era forțat să solicite timp de odihnă. Jocul a rămas bogat în puncte și s-a ajuns rapid la 20-12. SCM Timișoara a rămas la timona jocului dar steliștii au reușit să rămână aproape grație vizitelor la linia de fault. La capătul primelor 10 minute de joc, SCM Timișoara conducea cu scorul de 30-22.

Steaua a început mai bine actul secund și cu un run de 7-2 venea la o singură posesie în spatele adversarilor. Nikola Gajic a răspuns cu o triplă pentru timișoreni. Tânărul Robert Schipor a pus și el 3 puncte pe tabelă pentru gazde și scorul a ajuns la 38-31. Carter cu un slam dunk și-a ținut echipa aproape. Imediat după jumătatea sfertului au venit din nou două coșuri de la distanță pentru gazde, de la Gajic și Mirkovic, iar diferență urca la 11 lungimi. Au urmat aproape 3 minute cu doar un punct pe tabelă, pus de Mandisodza. Jackson a reușit să marcheze din acțiune și scorul devenea 44-37. Până la finalul primei reprize Komatina și Lilov au mai marcat 4 puncte pentru gazde, care își refăceau avantajul maxim și la cabine se intra cu scorul de 48-37.

 Secvența a doua a partidei a început cu o intercepție a lui Carter și o triplă a lui Konjevic. În primele 3 minute sfertul trei doar Olah a reușit să mai înscrie, după ce a fost găsit liber sub panou. Carter și Vragovic au adus 4 puncte la rând pentru Steaua, care dădea semne astfel semne de viață pe tabelă. O triplă a lui Vlahovic i-a deblocat pe timișoreni iar apoi Mirkovic cu un tip dunk refăcea diferența de 11 puncte. Doar cu Jackson și Carter preciși sub panoul advers, Steaua nu a putut emite pretenții la revenire. Mai mult decât atât, SCM Timișoara și-a dus ecartul la 15 puncte, 63-58, la finalul sfertului trei.

Timișoara a început bine actul decisiv dar cele 5 puncte la rând ale lui Vragovic l-au determinat pe Dragan Petricevic să solicite rapid în sfert timp de odihnă. Tot steliștii au marcat la reluarea jocului, de la distanță prin Gârbea iar diferența scădea la 9 lungimi, 67-58. Ivan Lilov a răspuns cu un procedeu asemănător. Steliștii s-au stins rapid apoi și run-ul de 7-0 al gazdelor facea ca închisă discuția la victorie. Nimic notabil nu s-a mai întâmplat până la finalul celor 40 de minute, când se consemna scorul de 84-66.

Nikola Gajic a fost omul meciului cu 19 puncte, 14 recuperări și 2 pase decisive. Adam Mirkovic a reușit 15 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive. Alex Olah și Milos Komatina au reușit câte 13 puncte fiecare. Lilov a terminat cu 11 puncte iar Vlahovic cu 10.

Terrell Carter a fosr cel mai bun stelist cu 17 puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive. KJ Jackson a reușit la rândul său 17 puncte plus 6 recuperări. Vragovic a adăugat 14 puncte și 6 recuperări iar Konjevic 11 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!