Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara, victorie fără emoții în fața Lagunei București

SCM Timișoara, victorie fără emoții în fața Lagunei București

Astăzi, 1 decembrie, etapa a 11-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin a început cu duelul dintre SCM Timișoara și ABC Laguna București.

SCM Timișoara: Nikola Gajic, Robert Schipor, Adam Mirkovic, Edward Petrescu, Djordje Dimitrijevic

ABC Laguna București: Costin Șerbănescu, Allin Blunt, Andrei Stoian, Thomas Smallwood, Stefan Mitrovic

Aflați în fața propriilor suporteri, bănățenii au început mai bine partida și s-au distanțat rapid la două posesii. A urmat o perioadă mai bună a bucureștenilor, care au preluat pentru prima oară conducerea și au făcut ca jocul să rămână echilibrat. Totuși, SCM Timișoara a încheiat secvența inaugurală cu un parțial de 10-2 astfel că, după zece minute, conducea cu 26 la 17.

Elevii lui Dragan Petricevic au dictat ritmul și în sfertul al doilea, unul în care au marcat nu mai puțin de nouă jucători ai galben-violeților: Mitrovic, Lazar, Scott Grayson, Schipor, Kesar, Gajic, Năsturescu, Petrescu și Dimitrijevic. Oaspeții nu au izbutit să treacă de defensiva adversă și, la jumătatea confruntării, scorul era 54 la 32 pentru SCM Timișoara.

După revenirea de la vestiare, Kesar a arătat o formă deosebită în ofensivă și a reușit 14 puncte în sfertul al treilea, marcând patru coșuri de la distanță. Trupa din Capitală a replicat prin Smallwood, Stoian, Constantinescu, Puscaș, Odagiu și Ilie, însă avantajul timișorenilor a crescut și mai mult iar, înaintea actului decisiv, SCM Timișoara conducea cu 81 la 51.

În ultimele zece minute, chiar dacă jocul a fost ceva mai echilibrat, tot gazdele au evoluat mai bine, iar SCM Timișoara și-a asigurat a cincea victorie stagională: 101-68. Liderii din lotul lui Petricevic au fost Nikola Gajic (17 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive), Djordje Dimitrijevic (17 puncte, 6 pase decisive, 5 recuperări), Igor Kesar (15 puncte), Edward Petrescu (10 puncte, 9 recuperări) și Luka Mitrovic (10 puncte, 7 pase decisive).

De partea cealaltă, s-au remarcat Thomas Smallwood (11 puncte, 5 recuperări) și Vasile Odagiu (10 puncte, 3 recuperări).

Datorită acestui rezultat, SCM Timișoara ajunge la un bilanț de cinci victorii și patru înfrângeri. În schimb, ABC Laguna București a încasat al 10-lea eșec în această stagiune.

În următoarea rundă, bănățenii se vor deplasa pe terenul lui CSM Corona Brașov, în timp ce bucureștenii vor primi vizita lui Dinamo București.

*foto: Facebook – Leii din Banat – SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!