Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara, victorie la pas pe terenul lui Rapid București

SCM Timișoara, victorie la pas pe terenul lui Rapid București

SCM Timișoara nu a avut niciun fel de emoție în primul meci din 2022. Bănățenii s-au impus cu scorul de 79-61 , pe terenul celor de la Rapid București, într-un meci desfășurat astăzi, 4 ianuarie.

Echipe de start:

Rapid: Mosely, Vasile, Swopshire, Stanojevic, Copes
Timișoara: Strong, Gajic, Lilov, Petrescu, Olah

SCM Timișoara a început în forță partida din Giulești iar Liliov și Strând marcau primele 7 puncte ale meciului. Diferența a crescut și la 10 puncte dar rapidiștii au reușit să revină încet, încet pe tabelă. Copes și Mosely și-au adus formația la doar o posesie în spatele bănățenilor. Sfertul inaugural avea să se încheie cu un buzzer-beater al lui Nikola Gajic prin care scorul ajungea la 26-21 în favoarea lui SCM Timișoara. Actul secund a început cu un coș al lui Strong de la semidistanță, după un turnover al gazdelor. Komatina a completat startul bun al oaspeților și cu două libere transformate a dus scorul la 32-23 în favoarea echipei sale. Rapidul a răspuns prin Stanojevic, noul transfer, dar au intrat rapid în panlizare. Diferența s-a dus la peste 10 puncte, fix la jumătatea sfertului secund, după reușita lui Vlahovic și scorul ajungea la 38-27 în favoarea echipei vizitatoare. Tot sârbul reușea să înscrie două triple la rând și diferența pe tabela creștea simțitor. Rapidiștii nu au mai avut replică și scorul ajungea la 50-29. Până la pazuă, gazdele nu au reușit să mai reducă din handicap, ba chiar mai mult, Timișoara a fost mai eficientă și la cabine se intra cu scorul de 55-32.

Startul reprizei secunde a fost spectaculos prin câteva câteva capace sub ambele panouri. S-a marcat puțin în primele 5 minute iar Timișoara își mărea ecartul de pe tabelă, scor 63-58. Diferența pe tabelă a rămas mereu peste 20 de lungimi în favoarea oaspeților pe durata sfertului trei. La finalul primelor 30 de minute de joc tabela din Sala Rapid indica scorul de 69-45 pentru trupa lui Dragan Petricevic. Actul decisiv a început cu tripla lui Mosely. S-a marcat puțin în continuare iar oaspeții solicitau timp de odihnă, după ce run gazdelor a ajuns la 9-2. Oaspeții și-au refăcut ecartul de peste 20 de puncte iar meciul a fost fără istoric până la final. SCM Timișoara avea să se impună la final cu scorul de 79-61 pe terenul lui Rapid București.

Nikola Gajic a fost omul meciului cu 22 de puncte, 9 recuperări și o pasă decisivă. Ivan lolov a terminat cu 14 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive. Darrion Strong, Alex Olah și Aleksandar Vlahovic au adăugat fiecare cu câte 10 puncte.

Luca Vasile a fost cel mai bun rapidist cu 19 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive. Jordan Swopshire a reușit 14 puncte și 5 recuperări iar Erik Copes 12 puncte și 7 recuperări

foto: Leii din Banat - Baschet SCM OHMA Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!