Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara, victorioasă în deplasarea de pe terenul Stelei

SCM Timișoara, victorioasă în deplasarea de pe terenul Stelei

SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara a ajuns la cinci victorii în Conferința B a Ligii Naționale de Baschet Masculin, după 90-81 pe terenul celor de la CSA Steaua București într-un duel de sâmbătă seara (26.11). Steliștii au fost lipsiți în acest joc de serviciile lui Peter Olisemeka.

CSA Steaua: Strahinja Jovanovic, Robin Mandisodza, Karlo Vragovic, Titus Nicoară, James Farr

Timișoara: Ilija Djokovic, Antonio Năsturescu, Nikola Gajic, Adam Mirkovic, Laszlo Lazar

Debutul jocului a decurs sub semnul echilibrului, ambele echipe având oportunitatea să conducă și Ilija Djokovic făcea 4-7 pentru Timișoara după ce a găsit o breșă liberă în defensiva stelistă. Strahinja Jovanovic a condus-o pe Steaua în față la 8-7 după o serie mai bună, apoi Năsturescu și Vragovic s-au întrecut în încercări bune de la distanță și același Jovanovic făcea 14-12 în dreptul gazdelor. Gajic a întrerupt o perioadă fără coșuri de ambele părți și CSA Steaua cerea time-out, Vragovic păstrând apoi deficitul de un singur punct (16-17) și Mandisodza își aducea colegii în avantaj cu three-point play-ul de la 19-18, steliștii terminând primul sfert cu 21 la 20 după liberele lui Djuric.

Jovanovic devenea primul în double figures cu floater-ul său de la 26-23, Schipor și McClellan replicând pentru Timișoara și se făcea 26-28, apoi Djuric puncta pe sirenă și situația de pe tabelă s-a egalat. O nouă triplă îi ducea pe bănățeni la conducere și McClellan nu și-a irosit and-one-ul cu care Timișoara ajungea la 28-34 după un început electrizant de sfert doi. Eric McClellan ducea diferența în premieră la una formată din două cifre, 29-39 în urma unei triple și Steaua cerea time-out la jumătatea acestui sfert, Schipor refăcând ecartul de +10 după ce bucureștenii au replicat bine în urma timpului de odihnă, diferența la pauză fiind în cele din urmă de 8 puncte, 38 la 46 pentru Timișoara.

Alb-violeții au continuat desprinderea și cu un parțial de 5-0 în startul reprizei secunde mergeau la 38-51, Strahinja Jovanovic fiind cel care a oprit seria de minute fără punct marcat pentru Steaua, dar run-ul timișorenilor se prelungea și echipa lui Dragan Petricevic conducea cu 39-55 la jumătatea sfertului trei. Titus Nicoară a replicat cu două aruncări bune de la distanță, Karlo Vragovic și Strahinja Jovanovic marcând și ei de trei puncte la 51-61, cel din urmă având șansa unui three-point play la scurt timp după tripla lui McClellan. Năsturescu a deblocat cu liberele sale tabela după aproape trei minute fără coș și Timișoara conducea cu 54-66 la finalul sfertului trei.

Ilija Djokovic a revenit pe parchet cu două puncte după ce s-a odihnit în sfertul trei și Laci Lazar înscria pentru 54-70, seria excelentă pentru SCM Timișoara continuând și după dunk-ul lui Adam Mirkovic se făcea 54-75, cea mai mare diferență până în acel punct al partidei. Schipor ajungea și el aproape de double figures cu layup-ul de la 60-82, Vragovic scuturând plasa pentru a treia oară în acest duel și Mirkovic răspundea la 66-87. În cele din urmă SCM Timișoara a câștigat la o diferență de nouă puncte, 90-81 pe terenul Stelei, după ce bucureștenii au prins o serie bună pe finalul partidei.

Steaua (3-3 bilanț) urmează să joace Eternul Derby, în Șoseaua Ștefan cel Mare, contra lui Dinamo, în timp ce SCM Timișoara (5-1) o să primească vizita lui CSM Constanța.

Eric McClellan a totalizat 17 puncte și 4 pase decisive, următorii marcatori pentru Timișoara fiind Nikola Gajic (16 puncte, 7 recuperări, 4 assist-uri, 2 intercepții), Ilija Djokovic (15 puncte, 6 pase decisive, 4 recuperări) și Adam Mirkovic (13 puncte, 7 recuperări).

Strahinja Jovanovic a fost principalul marcator al partidei cu 25 de puncte, alături de 6 pase decisive și 3 recuperări. Zarko Djuric (14 puncte, 6 recuperări), Karlo Vragovic (13 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări, 3 intercepții) și Titus Nicoară (10 puncte, 8 recuperări) au fost următorii, lui James Farr lipsindu-i o recuperare pentru double-double.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!