Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara vrea să continue seria victoriilor în Liga Națională

SCM Timișoara vrea să continue seria victoriilor în Liga Națională

SCM OHMA Timișoara evoluează pe teren propriu sâmbătă, 19 martie, împotriva lui BC CSU Sibiu în cadrul etapei a 24-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Ambele formații sunt într-o serie de victorii și partida este importantă în cursa pentru playoff.

Timișorenii sunt într-o formă excelentă, cu cinci victorii din tot atâtea posibile în ultimele etape, reușind în această perioadă să termine patru meciuri cu mai puțin de 75 de puncte încasate. „Leii din Banat” au câștigat dueluri foarte importante în deplasare, la Ploiești și Constanța, în ultimul caz după o repriză de prelungiri, devenind favoriți la clasarea pe poziția a șasea la finalul sezonului regulat.

Sibiul are trei victorii consecutive, cele mai recente pe teren propriu, cu U-BT Cluj și Dinamo București. Disputa cu alb-roșii a necesitat o repriză de prelungiri, CSU Sibiu impunându-se cu 83-81, lista marcatorilor fiind condusă de Justas Tamulis (18 puncte). Pentru prima dată în acest sezon, galben-albaștrii au un bilanț egal de victorii-înfrângeri, 11-11.

Duel important pentru playoff

Formația lui Miguel Angel Hoyo vine la Timișoara având două meciuri în plus disputate, fapt ce clasează Sibiul pe locul 6 înaintea partidei, în vreme ce bănățenii au 12-8 bilanț și sunt momentan pe locul 9. Alb-violeții vor juca meciuri restante cu CSO Voluntari, U-BT Cluj și CSM Oradea, toate mai bine clasate, fiecare partidă urmând să aibă loc în Banat.

Trupa de pe Cibin și-a revenit după un început ratat de sezon și este în grupul cluburilor care se bat pentru clasarea pe un loc ce duce în playoff. În privința numărului de victorii, CSU Sibiu este pe locul 7 în acest moment, dar cu un succes la Timișoara ar beneficia de avantajul confruntărilor directe cu „leii”, după ce și în tur s-a impus, 80-79.

Strong și Tamulis, doi dintre cei mai buni marcatori ai LNBM

Statistic vorbind, echipele au în lot doi dintre principalii marcatori ai campionatului, Justas Tamulis (17.8 puncte) și Darrion Strong (17.5 puncte). Jucătorul bănățenilor are trei meciuri cu 20+ puncte în 2022, printre care și o prestație cu 32 de puncte și 7 pase decisive la Ploiești,  în timp ce Tamulis vine după trei meciuri la rând în double digits. Strong a evoluat puțin ultima dată, la Focșani, accidentându-se în primele minute ale întâlnirii.

La recuperări, ambele au în lot jucători de Top 10 la acest capitol, pe Nikola Gajic (8.5) și Tanner McGrew (7.7), în privința procentajelor de la distanță remarcându-se tot Nikola Gajic (44.3%) respectiv Lucas Tohătan (40.0%).

Duelul de la Timișoara începe la ora 18.00 și va fi transmis pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook Leii din Banat -  Baschet SCM OHMA Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!