Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova a câștigat cu mari emoții pe terenul lui CSM Mediaș

SCM U Craiova a câștigat cu mari emoții pe terenul lui CSM Mediaș

Miercuri, 5 februarie, s-a disputat la Mediaș partida dintre CSM din localitate și SCM U Craiova, care a contat pentru etapa a 3-a din Grupa Galbenă. Oltenii au câșitgat cu scorul de 92-88 după un final aprins și rămân neînvinși în faza a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Partida de pe Târnava Mare a fost oficiată de o bragadă de arbitri formată din Amalia Marchiș, Laszlo Bukurești și Tudor Crișan.

Jocul a demarat în favoarea echipei antrenate de Mihai Popa, care după 4 minute de joc avea un avans de 8 puncte, scor 18-10. Craiova răspuns cu un parțial de 9-1, venit după două triple venite de la Troupe și Năsturescu plus un coș cu fault al lui Gudul. Pe final de sfert Jacob Gibson a alimentat cu 5 puncte un run aș gazdelor care conduceau cu 32-26. Elevii lui Aco Todorov au început actul secund cu patru coșuri de la distanță și au preluat conducerea, pe care aveau să nu o mai cedeze până la pauză. Craiova a avut un avantaj maxim de 8 puncte. Nikola Siladji și Stefan Nikolic au tăiat din ecartul oaspeților și la pauză se intra cu scorul de 53-48 pentru SCM U Craiova.

După reluarea jocului Craiova s-a dus la 9 puncte dar Jacob Gibson a marcat două triple la rând și își aducea echipa aproape. Gudul a răspuns cu același procedeu și continua jocul bun de la distanță al oltenilor. Jocul a curs în favoarea craiovenilor, care și-au creat un avantaj maxim de 13 puncte, cu care avea să se încheie și sfertul trei, scor 80-67. Apărarea echipei de la Mediaș a început să funcționeze și nu le-au permis adversarilor să marcheze în primele 5 minute din actul decisiv. Totuși Craiova părea să dețină controlul asupra meciului și cu 3 minute înainte de final avea 8 puncte avantaj. Un run de 8-2 al medișenilor, cu două triple venite de la Calotă și Gibson, au aprins meciul la intrarea în ultimul minut. Laser a comis un turnover dar gazdele nu au profitat iar pasa lui Calotă spre Siladji a fost intercepționată. Tot Laser a ratat o aruncare dar Gudul a recuperat ofensiv. Pivotul a fost blocat dar mingea a ajuns tot la Laser care a înscris. Cu puține secunde rămase pe cronometru, CSM Mediaș nu a mai avut ce face și s-a văzut învinsă de SCM U Craiova cu scorul de 92-88.

Omari Gudul a fost omul meciului cu 30 de puncte și 16 recuperări. Tyler Laser a terminat cu 25 de puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive iar Porter Troupe cu 22 de puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări.

Jacob Gison a fost cel mai bun marcator al gazdelor cu 24 de puncte, la care a adăugat și 4 pase decisive. Nikola Siladji a contribuit cu 20 de puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive iar Stefan Nikolic cu 19 puncte, 5 pase decisive și 2 recuperări. 

SCM U Craiova rămâne în fruntea Grupei Galbene cu 3 victorii în tot atâtea jocuri, în timp ce CSM Mediaș se află pe 4 cu un singur succes.

foto: CSM Medias (Silviu Isaila)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!