Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova a câștigat în fața celor de la SCM Timișoara după o repriză de prelungiri

SCM U Craiova a câștigat în fața celor de la SCM Timișoara după o repriză de prelungiri

SCM U Craiova s-a impus împotriva lui SCM Timișoara cu scorul 78-70 (24-15, 10-22, 17-10, 16-20, 11-3) după o repriză de prelungiri. Meciul din cadrul turneului 13 LNBM s-a disputat în Sala Dinamo din București.

Echipele de start

Timișoara: Mijajlovic, Mocrițchi, Brown, Mirkovic, Komatina

Craiova: Filipovic, Diculescu, Pratt, Henson, Vucic

După un start mai bun al timișorenilor, Craiova s-a distanțat la 6 puncte pe tabelă prin coșul lui Henson din apropiere, scor 5-11. Brown și Pratt au punctat din spatele liniei de trei puncte, 8-14, iar Person și Henson au majorat ecartul dintre cele două echipe la 10 lungimi, 12-22. Mijajlovic a răspuns pentru alb-violeți cu un coș de afară, 15-22, dar Țîbîrnă a stabilit scorul după primele zece minute cu un dunk, 15-24.

SCM Timișoara a început foarte bine actul secund și a reușit să se apropie la doar un punct de gruparea adversă, scor 25-26. Filipovic și Diculescu au înscris apoi două coșuri de lângă panou și au majorat diferența la 5 lungimi, scor 25-30. Olah cu o reușită din interior și Gajic cu o aruncare de afară transformat au egalat situația de pe tabelă, scor 30-30. Timișoara a reușit să termine în avantaj prima repriză în cele din urmă, scor 37-34.

În prima jumătate a sfertului trei, scorul a fost foarte strâns. Henson a înscris de afară pentru 39-42, iar Pesakovic a adus egalarea pentru Timișoara din spatele semicercului, 42-42. Slam-dunk-ul spectaculos reușit de Țîbîrnă a dus scorul la 42-44, iar Henson a transformat trei libere consecutive pentru ca tabela să indice 42-47. Pesakovic a redus ecartul la doar un punct cu un coș de la mare distanță, scor 47-48. Totuși, Craiova avea un avantaj de 4 lungimi înaintea ultimului sfert, scor 47-51.

În debutul actului patru, Person și Vucic au majorat diferența la 8 lungimi, scor 47-55. A urmat un run al trupei de Bega, care a egalat scorul de pe tabelă, 55-55, iar Aco Todorov a cerut time-out. Henson a găsit ținta din spatele semicercului după pasa lui Pratt, 55-58, iar Brown a răspuns rapid pentru Timișoara, 57-58. Dino Cinac a majorat diferența la 6 puncte, 57-63, cu 5 minute rămase din meci.

Pesakovic și Gajic au contribuit cu coșuri din afara arcului de cerc pentru a duce scorul la 63-65, iar ulterior au urmat mai multe minute fără coș marcat de ambele părți. Olah încearcă să înscrie dar este oprit de capacul lui Dino Cinac, iar pe contraatac Filipovic marchează pentru 63-67 cu un minut până la final. Timișoara nu cedează și cu 20 de secunde rămase din timpul regulamentar Pesakovic aduce egalarea, scor 67-67. Craiova nu a fructificat ultimul atac și astfel s-a intrat în overtime.

Cu mai puțin de două minute rămase din prima repriză de prelungiri, Pratt a reușit un three-point play care a distanțat-o pe Craiova la 5 puncte în față, scor 68-73. Vucic a marcat printr-un alley-oop după pasa lui Diculescu, scor 68-75. Mijajlovic a adus două puncte pentru gruparea antrenată de Dragan Petricevic, scor 70-75, dar Filipovic a trecut ulterior la linia de libere și a transformat ambele aruncări, scor 70-77. Diculescu a înscris ultimul punct al partidei printr-o aruncare liberă, scor final 70-78.

Principalii marcatori

Craiova: Henson 14 puncte, Filipovic 13 puncte, Vucic 13 puncte, Person 11 puncte, Pratt 10 puncte

Timișoara: Pesakovic 14 puncte, Brown 13 puncte, Gajic 10 puncte, Olah 9 puncte

*Foto: Facebook SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!