Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova a câștigat Memorialul Elemer Tordai

SCM U Craiova a câștigat Memorialul Elemer Tordai

SCM Universitatea Craiova a câștigat ediția din 2022 a Memorialului Elemer Tordai desfășurat în Sala Transilvania din Sibiu în perioada 20-21 septembrie. Oltenii s-au impus dramatic în finala cu formația gazdă, 78 la 76.

Sibiul i-a avut la început pe parchet pe Manchon, Ionescu, Gavriloaia, Djordjevic și Walton, iar Craiova a replicat cu Watson, Hopkins, Coconea, Flannigan și Nikolic.

Sfertul inaugural s-a încheiat cu 18-13 pentru olteni, „leii Băniei” putând să pună trei posesii între până la pauză, unde s-a intrat cu 41-33. Ulterior, SCM U Craiova s-a desprins la +13 în cel de-al treilea sfert, însă CSU Sibiu a putut să taie din handicap și era 55-51 pentru alb-albaștrii la intrarea în parțialul final.

Gazdele au preluat conducerea apoi și aveau 74-66, Craiova fiind capabilă să revină și cu patru secunde înainte de final era scor egal, 76-76. CSU Sibiu a ratat șansa victoriei în urma unei repuneri, iar Craiova a scăpat pe contraatac și a putut câștigat Memorialul Elemer Tordai după 78-76 în Sala Transilvania.

Giordan Watson a totalizat 21 de puncte (4/8 din spatele arcului de cerc) și 4 pase decisive, în double figures de la învingători fiind și Shawn Hopkins (13 puncte, 3 recuperări), respectiv Cortez Edwards (10 puncte, 4 recuperări).

Dallas Walton și Daniel Manchon au avut câte 17 puncte pentru CSU Sibiu, Roberts Blumbergs (16 puncte, 5 recuperări) și Vuk Djordjevic (10 puncte, 2 recuperări) fiind următorii marcatori ai echipei.

Craiova a terminat cu 44% de la distanță, față de 33% cât aveau sibienii, gazdele turneului lăsând puncte importante la linia de fault (17/26). CSU Sibiu a câștigat duelul assist-urilor (11-6) și al posesiilor pierdute (9-14), însă a fost sub SCM U Craiova la recuperări (31-25).

Finala mică au câștigat-o cei de la CSA Steaua București, după 86-82 cu CSM Târgu Mureș.

*foto: Facebook SCM Craiova

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    puncte
    am vazut ambele meciuri si in completare la ce s-a mai spus as ma adauga:
    - ca gabarit, mi se pare ca stam foarte subtirel si nu fac comparatie cu Thompson si Planinic ci pe toate posturile. Din pacate am vazut cateva contacte sub panou care se puteau termina prost si asta in meciuri fara miza.
    - ca circulatie a mingii mi-a placut in principiu. Asta depinde evident si de cum se apara adversarul dar exista fluenta si daca e si executia cum trebuie cred ca suntem pe plus.
    - s-a acumulat o anumita tensiune, am vazut rabufniri si la Dragoste si la Hoyo ceea ce ma face sa cred ca evolutia e sub asteptari. Oare ce gogosi s-au vandut?
    - jocurile au fost fara Mendicote si Baro si totusi eram in carti pentru victorie cu revenirile din ultimul sfert deci, ajutati de sala baietii isi pot reveni in meciuri de pluton.
    - statisticile vorbesc mai bine, dar e clar ca Bumbergs, Walton sunt peste medie si as remarca evolutia lor surprinzator de buna la 3p.
    - Watson se simte ca pestele in apa la Sibiu. Poate pe viitor ii dam alt partener de dans.
    - gestiunea finalului a fost de cosmar.

    cu 1 an în urmă (22.09.2022)
    • BC CSU Sibiu DND:

      Salut
      Din ce ne spui înțeleg că avem 2 jucători bunicei și unu cât de cât (vorbim de cei ce au jucat), la români știm ce aveam și cred că suntem pe minus față de celelalte de nivelul nostru (probabil planul inițial era cu unul dintre Uță și Tohatan, nu se așteptau ca cei din București să arunce așa mulți bani)

      Vezi, e și asta o strategie, să setezi niște așteptări foarte foarte mici ca apoi lumea să fie mulțumită cu puțin mai bine

      Aștept cu interes plombele, dacă sunt de calitate putem spera să nu fim chiar de tot râsul

      cu 1 an în urmă (22.09.2022)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    @DND
    despre jucatori, cu impresia asta am ramas, ca Blumbergs a iesit cel mai tare in evidenta ca tehnica, miscare/pozitionare in teren si stiinta jocului (abstractie facand de 1-2 pase din alt film) iar Walton pe langa ca isi confirma statura sub panou are si joc bun pe semicerc, in contrapondere cu fundasii care sunt cam prastie la 3p.
    De Ionescu am mai spus ca m-a surprins in primul meci si oarecum a confirmat si cu Craiova desi mai putin eficient. Dar ce conteaza e evaluarea relativa la adversar si Hoyo, asa sper, mizeaza pe jocul de echipa si nu a avantajului individual.
    Cat despre strategia la care te referi, nu stiu ce sa spun, dar comunicarea a cam lipsit din partea clubului. Mai probabil sa ne fi setat noi asteptarile jos, vazand cv-urile noilor adusi, deci nu i-as acuza pe oficiali de inducere in eroare explicit. De alte lucruri da, dar nu de asta :).

    cu 1 an în urmă (22.09.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!