Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova a câștigat primul meci în Liga Balcanică

Ionuț Greere

Ionuț Greere
13.11.2014

Liga Balcanică

Grupa B - Etapa IV

72-75

Qazim Dervishi, Shkodra

0-3 Statistică 1-3

SCM Universitatea Craiova a obținut în această seară prima victorie în actualul sezon al Ligii Balcanice. Oltenii au învins în deplasare, în Albania, formația KS Vllaznia cu scorul de 75-72 (25-25, 16-16, 19-20, 15-11). Andelko Mandic a trimis pe parchet pe Andrei, Bozovic, Vucurovic, Bureau și Krstanovic. Bledar Gjecaj a răspuns cu Berdica, Ndoja, Pajovic, Saralija și Gavranic.

Craiova a început în forță primul sfert și după primele minute de joc a condus cu 8-1. Gazdele au revenit după un prim time-out cerut de antrenorul albanezilor și au reintrat în joc, 8-10. Ultimul cuvânt l-a avut Mirza Saralija care a marcat de la mare distanță, 25-25. A doua parte a primei reprize a început cu formația albaneză la timonă, 32-27. Cu 3 minute înainte de pauza mare oltenii au întors scorul în favoarea lor 33-36, dar Gavranic a restabilit egalitatea, 36-36. La cabine s-a intrat tot la egalitate, 41-41.

Băieții lui Mandic au început bine și prima parte a celei de-a doua reprize, 47-44 după primele trei minute de joc. În continuare partida a fost extrem de echilibrată, și cu două minute și jumătate de finalul celei de-a treia perioade, Craiova conducea la o posesie, 56-54. Înainte de ultimele 10 minute de joc albanezii au intrat cu avantaj minim, 61-60. Primele puncte ale ultimei perioade de joc au aparținut lui Travis Bureau care a scuturat plasa cu o aruncare de la distanță, după scurgearea a trei minute de la începerea sfertului. Craiova și-a mărit avantajul, 67-61, cu 5 minute înainte de final, având un parțial de 7-0. Cu 3 minute înainte de finalul jocului, oltenii au păstrat un avantaj de două posesii, 69-64, dar gazdele au revenit 69-67. Finalul a fost din nou dramatic, craiovenii s-au impus cu scorul de 75-72.

Nikola Vucurovic a totalizat 24 de puncte, 6 recuperări (6 defensive) și o pasă decisivă, Cătălin Petrișor a terminat meciul cu 13 puncte, 8 recuperări (4 ofensive) și o pasă decisivă, iar Travis Bureau a adăugat 12 puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive. În replică, pentru Vllaznia s-au remarcat Nemanja Gavranic care a realizat un double-double cu 20 de puncte și 10 recuperări și Mirza Saralij care a pus pe tabelă 26 de puncte și 4 recuperări.

*Foto: Bogdan Dănescu

4 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    !
    Felicitari!

    cu 9 ani în urmă (13.11.2014)
    • tzontzolino:

      mda
      E bine ca au batut, insa se vor califica in faza a 2-a dar la cum se tine cont de rezultatele din prima faza va fi cam imposibil de trecut mai departe! Ciudat sistem in bibl

      cu 9 ani în urmă (14.11.2014)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova adiro :

    Petrisor
    Felicitari pt victorie,dar castigul in aceste 2 meciuri se numeste Catalin Petrisor.Chiar merita mai multe sanse si in campionat pt ca este un jucator tanar.Forzza Stiinta

    cu 9 ani în urmă (14.11.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor :

    Ce se-ntampla,doctore?
    Caci iata ce spun cele mai importante analize:
    -Travis reuseste in aceste 2 meciuri din BIBL 8 pase decisive(3+5),pe cand Otovic,Petrisor si Dragos Andrei au toti impreuna 5(!!!)
    -megatransferul Bosnjak reuseste in 49 minute(24+25) 3 puncte(3+0...!!!)
    -sniperul nostru Vucurovic realizeaza de la 3p 1/12(!!!!!!) in primul joc si 3/11 in al doilea,in conditiile in care si ceilalti au aruncat foarte slab de afara...
    -imbucuratoare prestatia lui Petrisor,dar in campionat nu evolueaza deloc...
    In aceste conditii sunt foarte curios care va fi tratamentul minune aplicat echipei si care vor fi rezultatele,fiindca e tare greu sa ne hranim doar cu sperante sau justificari din luna si din stele...Sper din suflet sa apara miracolul!

    cu 9 ani în urmă (14.11.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!