Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova a eliminat-o pe CSM CSU Oradea din Cupa României

SCM U Craiova a eliminat-o pe CSM CSU Oradea din Cupa României

CSM CSU Oradea a câștigat returul cu SCM U Craiova din Cupa României dar diferența a fost insuficientă pentru a răsturna deficitul după primul tur. Echipa antrenată Cristian Achim a câștigat cu scorul de 67-58 dar părăsește Cupa României. Pe lângă eliminare, Oradea a mai suferit două pierderi în acest meci, Richard și Holt au părăsit terenul accidentați.

Cele două formații au început timorat partida, apăsate poate de miza acestui joc. După 4 minute de joc gazdele conduceau doar cu 6-4. Scorul pe tabelă a rămas echilibrat, fără ca cele două echipe să marcheze prea mult și la intrare în ultimele două minute din actul inaugural scorul era 13-10. Kris Richard a reușit apoi cel mai spectaculos coș al startului de meci, un slam dunk pe contraatac. Țibârnă și Qualls au egalat rapid situația pe tabelă. Ultimul marcator al sfertului avea să fie tot Richard și Oradea conducea cu 18-15.

Bihorenii au rămas la conducere pe toată durata sfertului secund. Cea mai mare diferență a fost de 8 puncte, destul de puțin având în vederea că aveau de recuperat 15 după partida tur. Desfășurarea partidei a fost săracă în puncte în continuare iar această perioadă de joc se termina cu un parțial de 13-10, după un coș al lui Gavrilovic al ultima acțiune din prima repriza. CSM CSU Oradea intra cu un avantaj de 6 puncte în fața lui SCM U Craiova, scor 31-25.

Hawley a deschis partea a doua meciului cu un coș de 3 puncte, după care Gavriloaia marca în urma unei intercepții. Green și Nicolescu marcau două coșuri la rând pentru gazde. Bickauskis a marcat o triplă prin care ducea scorul la 38-30. Hawley oprea seria gazdelor cu un coș din apropiere. Diferența a crescut pentru prima la peste 10 puncte, după un coș de 3 puncte al lui Holt. Oltenii nu s-a regăsit și Gavrilovic ducea scorul la 47-32. Qualls și Franklin au energizat gruparea olteană, care mai avea doar 8 puncte deficit la finalul sfertului trei, 53-45.

Qualls a marcat primul în secvența decisivă cu un slam dunk. Orădenii au revenit la un avantaj format din două după patru minute scurse din sfert, 59-49, după un coș al lui Gavrilovic. Robinson a tăiat rapid elanul adversarilor, duă care Olisemeka reușea să marcheze. Orădenilor le-a fost foarte greu să mențină ritmul, mai ales că în repriza secundă nu s-a putut pe Kris Richard, cel care s-a accidentat pe finalul primei reprize. Elevii lui Cristian Achim au avut o răbufnire pe final de meci și Markovic ducea scorul la 67-57 cu 52 de secunde rămase de joc. A fost prea târziu pentru gazde iar partida s-a încheiat cu scorul de 67-58.

Alex Gavrilovic a fost cel mai bun jucător de pe teren cu 12 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive și 4 intercepții. Dovis Bickauskis a terminat cu 14 puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări. Garlon Grenn a reușit 12 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive.

Titus Robinsona fost principalul artizan de la oaspțeti cu 14 puncte și 3 recuperări. Michael Qualls a contabilizat 12 puncte și 7 recuperări.

foto: CSM CSU Oradea

7 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    cupa
    E se pare ca anul asta sigur nu pierdem in finala

    cu 2 ani în urmă (29.09.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    Din pacate Cupa s-a dus,începutul cam greu pentru Oradea an de an.
    Kris si Holt e important sa fie bine pentru meciurile următoare,daca s-au rupt e groasă rău.
    Atitudine a fost,meciul nu s-a pierdut datorita lui Enzo si Marinau,sunt tineri au nevoie de încurajari,minute si mult mult antrenament.
    Craiova un nume mare pe bancă dar o echipa ne cunoscută pentru multa lume,7,8 etape duc si astia dupa nu i văd făcând mare lucru când e gata benzina.
    Fluierasii sf 3 si 4 dezastru.
    Ne luăm revanșa în campionat.

    cu 2 ani în urmă (29.09.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Primul obiectiv
    Al acestui sezon l-am rezolvat.
    Dupa cum jucam si cum a fost construită echipa ,vor mai fi si alte surprize.
    Strict despre jocul de azi as dori sa semnalez evolutia pe care nu o pot califica a jucatorilor U23.Daca Marinau si Vescan sunt cele mai bune produse ale academiei CSM,atunci trebuia sa ne aducem juniori de la alte cluburi din țară.Acest lucru ne va costa scump.
    Doar o scurta observatie despre arbitraj.Sunt complet debusolat.Nu stiu unde sa-l incadrez :la neștiință(prostie) sau la rea voință.Vreau sa fiu clar.Calificarea nu am pierdut-o din cauza arbitrajului,dar nici sa tolerezi un joc de o duritate excesiva din partea oltenilor nu era normalRezultatul :doi jucatori importanti pt CSM au parasit jocul accidentați.
    Trebuie facut ceva ,sa nu mai vedem in liga nationala acest gen de arbitraj.

    cu 2 ani în urmă (29.09.2021) Raspunde
  • uplifter :

    Oradea Craiova
    Ca de obicei Oradea începe greu sezonul. Dacă nu era eliminarea efectiva as fi zis ca nici nu contează foarte mult.
    Însă acolo este mult potențial și valoare, adică dacă schimbi pe Richard cu Holt sau Green e clar ca exista opțiuni de mare clasa.
    Craiova arata interesant, îmi vine sa zic ca parca ar fi Sibiul din anii anteriori. Atletici, agresivi, excelenți în 1 la 1 și buni aruncători. N-ar fi exclus ca anul asta sa și urmeze drumul și rezultatele Sibiului din sezoanele anterioare.

    cu 2 ani în urmă (29.09.2021)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      potential
      este dar sper sa nu fie grave accidentarile. la prima vedere par a fi entorse mai rea a lui Chris. daa erau pe parchet si vineri altul era rezultatul, nu ca ieri ar fi jucat ceva dar mai bine decit vineri cind parca au ramas in Oradea. ieri fara un joc bun am cistigat si Craiova nu arata rau. nu inteleg ceaveti cu under 23, sunt decenti si mai tineri decit multi u23 din liga. cind vreti sa joace la 22 de ani sa te folosesti de ei un sezon

      cu 2 ani în urmă (29.09.2021)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @uplifter
      M-am relaxat ca ai facut acea comparatie cu Sibiul,aveam o ezitare sa o lansez pe motiv de potential subiectivism,asa ca ma bucur ca mi-ai luat-o inainte.Am facut fata bine unui dublu test cu o forta a campionatului,Sunt optimist prin prisma faptului ca am reusit asta in conditiile absentei lui Radu Varna si folosirii doar pentru vreo 3 minute a lui Olisemeka,dar ingrijorat ca pg-ul grec a fost pamant de flori si mai ales ca nu avem deloc back-up la Aurica Gavriloaia.Una peste alta chiar e loc si pentru noi acolo sus,in frunte,asta fara sa subestimez Oradea sau alte competitoare cu pretentii.

      cu 2 ani în urmă (30.09.2021)
    Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    arbitraj
    Ce se intampla anul asta cu arbitrii? La Cluj au fost praf, la Oradea dezastru. Si mie imi place sa nu se fluiere orice atingere dar aseara au exagerat. La Richard efectiv i-a luat piciorul de sprijin! La Holt zici ca vroia sa faca gramada la rugby. Sub panou : coate, maini peste cap, peste fata si nici un fluier.
    Poate am vazut eu alt meci!

    Oricum Oradea fara Richard si Holt va "incepe" sezonul cu intarziere iar in Europa sunt fara sanse.

    cu 2 ani în urmă (29.09.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!