Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova a făcut instrucție pe teren propriu cu CSM Focșani

SCM U Craiova a făcut instrucție pe teren propriu cu CSM Focșani

SCM U Craiova a obținut al 5-a victorie în Liga Națională de Baschet Masculin – ediția 2021/2022. Oltenii nu au avut nicio emoție în partida din etapa a 8-a jucată astăzi, 14 noiembrie, pe teren propriu în fața lui CSM Focșani și câștigată cu un categoric 100-70.

Partida din Bănie a debutat cu tripla lui Chatman. Umrătorul coș a venit abia după 2 minute de joc de la Qualls, după care Franklin a a marcat după o intercepție. Oaspeții nu au mai găsit drumul spre coș și Qualls cu un three-point-play ducea scorul la 7-3. Focșănenii au răspuns cu 5 puncte la rând prin Chatman și Burlacu. Jocul a fost extrem de animat și la jumătatea actului inaugural gazdele conduceau cu 12-11. Oltenii au reușit apoi un run de 13-0 și astfel se desprindeau pentru prima dată pe tabelă. Echipa vizitatoare nu a mai marcat până la intrarea în ultimul minut al sfertului, după o vizită a lui Chatman la linia de libere în urma unui antisportiv încasat de Franklin. Focșani a avut doar doi marcatori în primele 10 minute de joc, Chatman și Burlacu, iar SCM U Craiova avea să câștige destul de clar această perioadă de joc, scor 28-16.

 Focșani a început mai bine sfertul secund și Pustahvar marca 5 puncte consecutive. Franklin a oprit rapid parțialul oaspeților, cu o triplă. Oltenii și-au revenit rapid, au dus scorul la 36-23 și Mihai Petruț a solicitat timp de odihnă cu 6 minute și jumătate rămase din prima repriză. Jocul a curs în continuare în favoarea gazdelor și Qualls cu un coș de la distanță a făcut ca diferența să urce pentru prima dată la 20 de puncte, scor 43-23. CSM Focșani nu a mai avut replică și până la pauză diferența mai creștea puțin în favoarea gazdelor, 53-31.

La relaurea partidei registrul jocului nu s-a schimbat. Craiova a continuat să domine lupta la recuperare și chiar și-a permis ăs joace la spectacol, cu multe încercări de alley-oop. La jumătatea sfertului trei, Qualls ducea scorul la 67-39, după un nou coș de la distanță. Au mai venit 5 puncte la rând pentru olteni și soarta meciului era stabilită cu mai bine de 13 minute rămase de joc. La finalul actului trei, SCM U Craiova conducea cu scorul de 80-45.

Ultimul sfert a fost fără istoric. Singurul lucru notabil a fost că Michael Qualls a stablit un nou record de puncte marcate într-un meci din Liga Națională de Baschet Masculin. Americanul de la Craiova este primul baschetbalist care înscrie peste 40 de puncte într-un joc din actuala ediție de campionat.  CSM Focșani a reușit să mai reducă puțin din deficit pe final de meci și partida s-a încheiat cu scorul de 100-70 în favoarea lui SCM U Craiova..

Michael Qualls a fost omul meciului cu 41 de puncte și 2 recuperări. Troy Franklin a reușit 12 puncte, 8 pase decisive și 5 recuperări în timp ce Peter Olisemeka a terminat în double-double, 11 puncte și 12 recuperări. Hawley a contribuit cu 14 puncte de pe bancă.

Henri Chatman a fost cel mai bun marcator al oaspeților cu 23 de puncte plus 4 recuperări și 2 pase decisive. Aliaksandr Pustahvar a totalizat 17 puncte și 9 recuperări.

FOTO:Remus Badea/SPORT PICTURES

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!