Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova a fost învinsă de BC Kalev/Cramo în FIBA Europe Cup

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
30.09.2022

SCM U Craiova a fost învinsă de BC Kalev/Cramo în FIBA Europe Cup

SCM Universitatea Craiova a pierdut duelul cu BC Kalev/Cramo din finala turneului de calificare de la Jonava pentru grupele FIBA Europe Cup. Oltenii au revenit de la -19 puncte și au egalat la 77, dar au cedat presiunii pe final. Leii din Bănie păstrează șanse de calificare din postura de lucky-loser, având un coșaveraj de +11.

SCM Universitatea Craiova: Giordan Watson, Shawn Hopkins, Alexandru Coconea, George Blaj-Voinescu, Dimitrije Nikolic

BC Kalev/Cramo: Tanel Kurbas, Kristjan Kitsing, Alterique Gilbert, Martin Dorbek, Martins Meiers

Estonienii au avut un debut excelent de partidă și au reușit să marcheze la primele patru posesii. Vitaly Stepanovski a cerut timeout după ce echipa sa a încasat un run de 0-10. Hopkins a lovit primul pentru olteni, de la distanță. Blaj-Voinescu a dus scorul la 5-10. Au urmat patru puncte fără replică ale adversarilor, înaintea unui and-one al lui Hopkins. Avantajul lui Kalev/Cramo a redevenit de două cifre după tripla lui Van Beck. Recitalul loviturilor de afară ale estonienilor a continuat, iar după un sfert tabela indica 11-28.

Meiers a mărit la 19 puncte diferența, înaintea triplei reușite de Țîbîrnă. Gilbert a replicat repede de la semi-distanță, dar Hopkins a reușit a doua triplă personală la scurtă distanță. Blaj-Voinescu a dus scorul la 20-32 printr-un and-one. Defensiva adversarilor a pus din nou stăpânire pe joc, iar Palmi a oprit câteva minute fără realizări ofensive pentru echipa sa, printr-un floater. Gilbert i-a răspuns la coșul opus cu un coș de trei puncte. După un nou run al adversarilor, Vitaly Stepanovski a cerut timeout la 29-45. În cele din urmă, la pauza mare, tabela indica 33-45.

Diferența de pe tabelă a redevenit de doar o cifră după ce Nikolic a marcat de la distanță la prima posesie din a doua repriză. Pivotul sârb a înscris 8 dintre primele 10 puncte ale Craiovei în sfertul trei și l-a forțat pe antrenorul advers să ceară timeout la scorul de 44-51. Watson a redus diferența la cinci lungimi cu un layup dificil, iar Flanningan i-a apropiat pe olteni la o singură posesie. După mai multe minute de echilibru, două triple ale lui Van Beck au refăcut avansul de pe tabelă în unul de două cifre (52-63). Watson a oprit run-ul cu un and-one spectaculos. Scorul cu 10 minute înainte de final era 58-67.

Watson a marcat un coș de trei puncte la prima posesie din sfertul patru. Hopkins i-a urmat exemplul și scorul devenea 64-67, înaintea triplei lui Gilbert. Acesta a lovit din nou de afară la următoarea posesie. Palmi a dus scorul la 68-73 cu un layup. Blaj-Voinescu a marcat și el la inel. Edwards a marcat o triplă dificilă prin care făcea ca scorul să fie 73-75. Craiova a egalat prin liberele lui Țîbîrnă. A urmat un run de 7-0 al lui Gilbert care a pus capac meciului. Scorul final a fost 79-84.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Cîteodată
    meciul se pierde în sfertul 1. Îmi pare rău pentru Craiova deși pe final au fost aproape de calificare. Sfertul 1 dezastruos se pare că i-a stors și de încredere. Personal doresc cît mai multe echipe din campionat să participe la competițiile internaționale. Numai așa se capătă experiență și încredere.

    cu 1 an în urmă (30.09.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!