Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova a ieşit matematic din lupta pentru play-off după eşecul cu Steaua

Radu Bărăian

Radu Bărăian
21.03.2015

LNBM

Etapa 25

104-99

Sala "Mihai Viteazu"

18-5 Statistică 9-13

Steaua CSM EximBank Bucureşti a câştigat pe teren propriu duelul cu SCM Universitatea Craiova, scor final, 104-99, într-un meci din cadrul penultimei runde a sezonului regulat din Liga Naţională de Baschet Masculin. În urma acestui eşec, şansele matematice ale oltenilor de a prinde un loc de play-off au dispărut. 

Debutul confruntării a fost unul de excepţie, ambele formaţii având o poftă de joc ieşită din comun, fiind extrem de active pe faza de atac, în timp ce în defensivă se regăseau destul de multe breşe. Cele două combatante au marcat împreună 64 de puncte în sfertul inaugural, scorul fiind 34-30 în favoarea steliştilor. Băieţii pregătiţi de Niksa Bavcevic şi-au adjudecat şi actul secund cu un parţial de 21-17 şi astfel, scorul la pauză era 55-47 pentru gazde. 

Odată cu revenirea de la vestiare, amfitrionii au continuat în aceeaşi notă, câştigând şi cea de-a treia secvenţă, de această dată cu 24-19. Înaintea ultimelor 10 minute de joc, avantajul roş-albaştrilor era de 13 puncte, scor 79-66. Având în vedere respectiva situaţie, oaspeţii din Bănie erau nevoiţi să joace totul pe cartea atacului, dar fără a se lăsa descoperiţi în apărare. Băieţii din Craiova au început cursa de urmărire a steliştilor, iar cu aproximativ 4 minute rămase de jucat, aceştia au venit la 3 puncte în spatele adversarilor din Capitală, 86-89. Pe parcurs, Steaua a izbutit din nou să se desprindă la 10 puncte, 98-88, însă cu 20 de secunde înainte de final, oltenii au venit din nou la o singură posesie în spatele steliştilor, 97-100. În cele din urmă, trupa croatului Bavcevic a gestionat mult mai bine finalul de joc, impunându-se cu 104-99. 

Punctele Stelei în acest duel au fost marcate de G. Ikonic 22, P. Barac 22, W. Amis IV 16, T. Nicoară 15, L. Drca 15, M. Paul 8, I. Drăguşin 4 şi I. Dodoc 2. De cealaltă parte, din lotul alb-albaştrilor au punctat D. Micic 22, M. Bozovic 20, M. Boltic 18, S. Santa 13, I. Bosnjak 13, T. Bureau 7, respectiv R. Marojevic 6. 

În urma acestui rezultat, Steaua a ajuns la un bilanţ de 18 meciuri câştigate, respectiv 5 pierdute şi va termina cel mai probabil sezonul regulat pe poziţia secundă. De cealaltă parte, Craiova nu va prinde în acest an play-off-ul, având acum la general 9 victorii şi 13 înfrângeri. În ultima rundă, Steaua va juca pe terenul celor de la BCM U Piteşti, în timp ce Craiova va da piept pe teren propriu cu Timba. De asemenea, oltenii mai au de disputat restanţa din prima etapă a returului cu Energia Târgu Jiu.  

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!