Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova a stabilit un nou record de 3 puncte marcate în Cupa României

SCM U Craiova a stabilit un nou record de 3 puncte marcate în Cupa României

SCM U Craiova a reuşit o nouă victorie în prima fază a Cupei României, după ce a trecut de CSA Steaua, scor 89-76.

Oltenii au avut o prestaţie impresionantă, în special din spatele liniei de semicerc. La pauză oltenii conduceau cu 54-39, după ce marcaseră 13/22 de la 3 puncte. Până la finalul partidei, Craiova a mai marcat doar 5 din 16, suficient însă pentru un procentaj excelent de 47% (18/38).

Mo Pratt, autor al unui triple-double, a reuşit 8/15 de la 3, Dragoş Diculescu a marcat şi el 5/9, Goran Filipovic 2/6, Nenad Sulovic 1/1, Jonathan Person 1/2 şi Alin Andrieş 1/4.

Cu această performanţă, oltenii au depăşit recordul din Cupa României de 3 puncte marcate, cel puţin din ultimele 12 ediţii de Cupă, potrivit statisticilor exclusive baschet.ro.

Vechiul record era deţinut de BC Mureş, care a reuşit 17 coşuri de 3 puncte chiar într-un meci câştigat cu SCM U Craiova, scor 89-70, în sezonul 2015/2016. Pe atunci la olteni evolua ca jucător antrenorul steliştilor, Cătălin Burlacu.

De asemenea, cu opt reuşite, Mo Pratt egalează recordurile reuşite de Vlad Dumitrescu (sezonul 2018/2019 – CSO Voluntari), Danilo Mijatovic (2014/2015 – Timba Timişoara), Jonte Flowers (2013/2014 – Asesoft Ploieşti) şi Tudor Dumitrescu (2011/2012 – Gaz Metan Mediaş).

*foto: Roby Boros

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!