Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova a trimis în decisiv seria de play-off cu FC Argeș Basketball

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
06.05.2022

SCM U Craiova a trimis în decisiv seria de play-off cu FC Argeș Basketball

SCM U Craiova a câștigat dramatic disputa cu FC Argeș din sferturile de finală ale playoff-ului Ligii Naționale. Oltenii au trimis astfel disputa în meci decisiv prin succescul cu 84-82.

SCM U Craiova: Radu Vîrnă, Aurelian Gavriloaia, Titus Robinson, Josh Hawley, Bogdan Țibîrnă

FC Argeș: Ilari Seppala, Mladen Jeremic, Mihai Măciucă, Toarlyn Fitzpatrick, Kostas Gontikas

Seppala a spart gheața, printr-un and-one. Măciucă a dus scorul la 5-0. Qualls și Hawley au adus trei puncte pentru olteni, dar Gontikas și Jeremic au răspuns prin reușite la inel. Qualls a redus diferența la patru lungimi, înaintea unui run de 4-0 condus de Gajovic și Măciucă. După un timeout al oltenilor, Blaj-Voinescu l-a pus pe Măciucă pe un poster. Craiovenii au venit la o lungime după tripla lui Hawley (12-13) și au reușit să egaleze la 17 până la finalul primului sfert.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Vîrnă a dus scorul la 20-17, după un and-one. Kennedy a adăugat două puncte de la semi-distanță. Fitzpatrick și Qualls s-au duelat în dunk-uri spectaculoase. Tripla lui Hawley l-a forțat pe Costescu să ceară timeout la 27-19. Kennedy a dus avansul în double-digits. Vîrnă a dus scorul la 31-19, în tranziție. Jeremic a răspuns cu o triplă. Gavriloaia i-a urmat exemplul, dar sârbul a înscris din nou de afară. Coșurile de la distanță ale lui Fitzpatrick și Seppala au redus deficitul de pe tabelă pentru argeșeni. La pauza mare, scorul era 41-33 pentru gazde.

Jeremic a deschis sfertul cu un layup. Hawley a răspuns imediat, înaintea liberelor lui Jeremic. Qualls a dus scorul la 48-37, cu un coș de trei. Fitzpatrick a punctat și el cu un dunk după un dribling eficient. Vîrnă a replicat din spatele arcului de cerc, dar Seppala a răspuns prin același procedeu. Thornton a transformat și el două libere și a dus scorul la 55-46. Vîrnă a adăugat două puncte de la semi-distanță. Gavriloaia a stabilit scorul înaintea ultimului sfert, 62-48, printr-un coș de trei pe sirenă.

Jeremic și Fitzpatrick au redus diferența la 11 lungimi, de la libere. Kennedy a răspuns cu un cârlig extrem de spectaculos, înainte de un timeout cerut de Costescu. Piteștenii au continuat să rateze oportunități în tranziție, iar cu șase minute înainte de final, scorul era tot 65-51, înaintea reușitei lui Gontikas. Qualls a răspuns printr-o piruetă spectaculoasă și un layup. Vîrnă a înscris pe recuperare ofensivă, iar piteștenii au cerut un nou timp de odihnă, la 70-55. Imediat după acesta, Fitzpatrick a punctat din zero grade de două ori. Qualls a tăiat elanul adversarilor prin două reușite de sub inel. Piteștenii au dat din nou semne că pot reveni și au venit la patru lungimi, cu un minut înainte de final. În urma unor proteste, Tudor Costescu a fost descalificat pentru al doilea fault tehnic. Dunk-ul lui Fitzpatrick a dus scorul la 77-75. Americanul a înscris din nou de afară și a adus deficitul la un singur punct. Vîrnă a înghețat partida de la linia de libere, iar Craiova s-a impus cu 84-82.

Radu Vîrnă a fost MVP-ul confruntării și a terminat cu 25 de puncte, 9 recuperări și 6 pase decisive. Michael Qualls a adăugat 21 de puncte. Din tabăra adversă s-a remarcat Toarlyn Fitzpatrick, cu 23 de puncte și 19 recuperări.

Astfel, SCM U Craiova a forțat un meci decisiv în seria din sferturile de finală ale Ligii Naționale. Acesta va avea loc luni, 9 mai, pe terenul trupei din Trivale.

*foto: FC Argeș Basketball/Facebook

2 comentarii la aceasta stire:
  • Csm.O :

    Tudor
    Gheorghe și Tudor Costescu vor putea fi pe banca luni sau vor fi suspendați un meci? Mulțumesc

    cu 1 an în urmă (07.05.2022) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Alex Dabuleanu :

    Tudor
    Gheorghe suspendat, Costescu pe banca.

    cu 1 an în urmă (08.05.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!