Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova are ocazia să obțină prima victorie stagională în LNBM

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
28.10.2022

SCM U Craiova are ocazia să obțină prima victorie stagională în LNBM

SCM U Craiova caută să obțină primul succes în actuala ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Oltenii vor da piept cu CSM VSKC Miercurea Ciuc în etapa a cincea de campionat într-o partidă ce va avea loc sâmbătă, 29 octombrie, în Sala Polivalentă din Craiova.

Oltenii au jucat doar două meciuri în LNBM în stagiunea 2022-23. Ambele au adus eșecuri pentru gruparea pregătită de Vitaly Stepanovski. Primul adversar al Leilor din Bănie a fost U-BT Cluj-Napoca. În fața campioanei României, alb-albaștrii au cedat cu 71-93, diferența fiind făcută de sfertul doi pierdut categoric, la 19 puncte.

În al doilea joc, craiovenii au dat piept cu FC Argeș Basketball. La acel moment, ambele echipe erau în căutarea primei victorii în competiția internă. Oboseala și-a spus cuvântul pentru oaspeții partidei de la Pitești, iar ocupanta locului patru din stagiunea precedentă a reușit să se impună cu 79-71.

Diametral opus este parcursul Craiovei în FIBA Europe Cup. Oltenii au reușit să ajungă în grupele competiției după ce în preliminarii au pierdut un singur meci, la doar cinci puncte diferență de BC Kalev/Cramo (79-84). În turneul de calificare din Lituania, aceștia au reușit să le învingă pe Kapfenberg Bulls (71-55) și CBet Jonava (65-59).

Parcursul din faza grupelor a fost chiar mai reușit. SCM U Craiova este cu un pas în următoarea fază a competiției, după victoriile obținute în fața celor de la CSO Voluntari (70-61), HAKRO Merlins Crailsheim (73-60) și Norrkoping Dolphins (77-63).

De cealaltă parte, CSM Miercurea Ciuc tocmai a reușit să spargă gheața și să obțină primul succes în noul sezon, scor 92-87 în fața celor de la CSM Târgu Jiu. Harghitenii au suferit două eșecuri categorice în această stagiune, cu CSM Petrolul Ploiești (45-103) și Rapid București (64-100), dar au fost aproape să fure o victorie impresionantă pe teren propriu împotriva celor de la BC CSU Sibiu. Acea partidă s-a încheiat cu 86-84 în favoarea ardelenilor după o repriză de prelungiri.

Miercurea Ciuc a fost eliminată din Cupa României. Trupa lui Laszlofy Botond a fost repartizată în grupa D, alături de CSO Voluntari și CSM Târgu Mureș și a suferit două înfrângeri categorice. 52-97 și 62-84 au fost scorurile cu care au pierdut harghitenii aceste jocuri.

Bila albă din această echipă în noul sezon este Amedeo Casale. Baschetbalistul român este liderul echipei la recuperări (9 pe meci) și pase decisive (6.3 pe meci) la care adaugă și 14.7 puncte pe meci. Cel mai bun marcator al echipei este totuși Meshack Lufile, cu 15.5 puncte pe meci. De cealaltă parte, cele trei categorii majore de statistică sunt conduse de jucători autohtoni. Giordan Watson este primul în ierarhie la puncte (14 pe meci) și assist-uri (8.5 pe meci), pe când George Blaj-Voinescu conduce la recuperări, cu 4.5 pe meci.

Disputa dintre SCM U Craiova și CSM VSKC Miercurea Ciuc va avea loc sâmbătă, 29 octombrie, de la ora 19:00 și poate fi urmărită pe FRB TV.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!