Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova are șansa să își asigure primul loc în grupa H din Europe Cup

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
21.11.2022

SCM U Craiova are șansa să își asigure primul loc în grupa H din Europe Cup

SCM Universitatea Craiova are ocazia să își asigure prima poziție în Grupa H din FIBA Europe Cup. În cazul unui succes împotriva celor de la HAKRO Merlins Crailsheim, Leii din Bănie vor fi siguri din punct de vedere matematic de acest loc.

Oltenii au revenit pe parchet mai devreme decât celelalte echipe din Liga Națională pentru a își disputa restanța împotriva celor de la CSM Târgu Mureș. Finalista din sezonul trecut de Cupa României s-a văzut învinsă pe terenul nou-promovatei la o singură posesie, 73-75.

În weekend, elevii lui Vitaly Stepanovski au primit vizita celor de la BC CSU Sibiu. Aceștia au reușit să treacă peste impasul din competiția internă și printr-un succes cu scorul de 97-72. După această victorie, craiovenii au un bilanț de 2-3 după cinci meciuri de campionat.

În grupele din FIBA Europe Cup, situația este diametral opusă. SCM U Craiova are un record perfect după patru runde. Cel mai recent succes a venit chiar înaintea ferestrei dedicate meciurilor echipe naționale, împotriva celor de la CSO Voluntari.

Shawn Hopkins este cel mai bun marcator al Leilor din Bănie în Europe Cup. El are o medie de 13.1 puncte dacă includem și meciurile din calificări. În double-digits mai sunt Dimitrije Nikolic (11.6) și Giordan Watson (10.6). Cel din urmă este și cel mai bun pasator al echipei, cu o medie de 6.9 assist-uri în medie.

În meciul din tur dintre Merlins Crailsheim și Craiova, oltenii s-au aflat în postura echipei oaspete și au reușit să facă uitat avantajul terenului propriu. Alb-albaștrii au reușit un ultim sfert de toată frumusețea, încheiat cu un run de 21-1 pentru a se impune cu 60-73.

Nemții și-au revenit după acel moment și au reușit să urce pe locul doi al grupei, după victoriile cu CSO Voluntari (76-61) și Norrkoping Dolphins (95-64). Jaren Lewis este cel mai periculos jucător al oaspeților de mâine. El conduce echipa la mediile de puncte (13.5) și recuperări (10.8).

Partida de miercuri, 23 noiembrie, dintre SCM U Craiova și Hakro Merlins Crailsheim va începe de la ora 19:00 și poate fi urmărită pe canalul de YouTube FIBA – The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!