Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova avansează în semifinalele cupei, după două reprize suplimentare în fața Stelei

SCM U Craiova avansează în semifinalele cupei, după două reprize suplimentare în fața Stelei

SCM U Craiova și CSA Steaua București au oferit un meci cu două reprize de prelungiri în sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin. Oltenii au avut câștig de cauză într-un final cu scorul de 82-78.

Primele minute au fost echilibrate, după care Craiova  a profitat de două intercepții și s-a desprins la 8-4. Oltenii au continuat să profite pe tranziție ofensivă, fie că a fost vorba de atacuri după intercepție sau după recuperare, și au dus scorul la 16-8. În acel moment Eugen Ilie solicita primul timp de odihnă al partidei. Vucic a mai marcat o dată în ultimele două minute din actul inaugural, care s eîncheia cu scorul de 18-8.

Mihai Gavrilă a deschis sfertul secund cu un coș de 3 puncte. Creek l-a imitat pe colegul său, imedia după o posesie irosită de adversari. Person a oprit seria steliștilor, tot cu o triplă. Steaua venit la 4 puncte în spatele Craiovei, după o triplă a lui Gavrilă. Elevii lui Todorov au răspuns cu un run de 8-0 prin care duceau diferența la 12 lungimi, 31-19, iar antrenorul „militarilor” era nevoit să ceară din nou time-out, cu 4 minute rămase din prima repriză. Steaua a rămas în meci, după ce a marcat ultimele 6 puncte ale sfertului iar la pauza se înregistra scorul de 34-27  pentru olteni.

Prima parte a sfertului trei a fost una extrem de săracă în puncte. După 5 minute scurse parțialul era de 5-4 pentru Steaua. Mandache a marcat o triplă și diferența era de o singură posesie între cele două echipe, scor 38-35. Steaua a reușit să egaleze pe tabelă pe parcursul sfertului trei, iar după 30 de minute de joc tabela de la BT Arena indica scorul de 45-45.


Craiova a început actul decisiv cu două coșuri la rând, după care a venit rândul lui Brown să înscrie de două ori consecutiv și să restabilească egalitatea. Cele două echipe au continuat să meargă umăr la umăr până spre finalul sfertului. Înaintea ultimului minut scorul era egal 57-57. Diculescu a ratat o aruncare din apropiere dar Steaua nu a profitat și egalitatea se menținea când mai erau 17 secunde de joc. Craiova a avut ultimul atac, Filipovic nu a închis meciul. Creek a aruncat din propria jumătatea dar mingea nu a intrat și meciul a mers în prelungiri.

Brown a marcat pentru Steaua la prima acțiune din overtime. Tot el a dus scorul la 62-57 pentru Steaua. Craiova a rămas în meci grație aruncărilor libere. Pratt cu triplă egala din nou situația pe tabelă. Ultimul minut a fost incendiar. Pratt a ratat trei libere dar a reușit să-și ducă echipa în fața. Brown a avut șansa să închidă meciul dar a ratat o liberă  din cele trei și scorul era din nou egal, 69-69.

Craiova a început cu 5-0 a doua repriză suplimentară. Brown a răspuns cu un three-point-play pentru Steaua. Egalitatea pe tabelă a fost restabilită  de Andrei Mandache. A doua repriza de prelungiri așa s-a desfășurat, cu Steaua alergând după egalare. Scorul era 80-78, cu 12 secunde rămase. Creek a forțat rapid o aruncare de 3 puncte, a ratat și au mai rămas 8 secunde și posesie pentru Craiova. Bogdan Țîbîrnă a închis meciul cu două libere, scor 82-78.

foto: Manases Sandor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!