Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova câștigă cu 2-0 la general seria din Grupa 5-8 cu FC Argeș

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
30.04.2023

SCM U Craiova câștigă cu 2-0 la general seria din Grupa 5-8 cu FC Argeș

SCM U Craiova a trecut de FC Argeș și în cel de-al doilea meci al seriei din grupa 5-8 și câștigă seria cu scorul de 2-0 la general. Scorul final al partidei din Bănie a fost 91-74, la capătul unei dispute controlate de la un capăt la altul de gazde.

SCM U Craiova: Topias Palmi, Cortez Edwards, Milivoje Mijovic, George Blaj-Voinescu, Bogdan Țîbîrnă

FC Argeș: Bruce Massey, CJ Wilson, Tudor Fometescu, Mihai Gavrilă, Joe Lawson

Gazdele au început ca din tun disputa de duminică și au marcat opt puncte la rând fără răspuns, prin Palmi și Edwards. Massey și Lawson au adus primele puncte pentru vulturi. Palmi a răspuns de la libere, iar Mijovic cu o triplă a dus scorul la 13-4. Gavrilă a răspuns apoi cu un and-one. Edwards și Palmi au lovit și ei de la distanță, iar Gavrilă a redus apoi din deficit cu primul coș de afară al vulturilor. Craiovenii au încheiat parțialul cu piciorul pe accelerație și conduceau cu 28-17 după primul sfert.

Edwards a majorat ecarul cu un lay-up, dar trițele lui Măciucă și Lawson readuceau diferența în single-digits. Nikolic le-a răspuns acestora cu un dunk de efect. Parks a punctat și el și tabela indica 37-23. Autohtonii Gavrilă și Măciucă i-au readus pe piteșteni la șapte puncte cu cinci puncte marcate la rând. Palmi a înscris cinci puncte consecutive și scorul devenea 42-30. Avansul a continuat să crească după un and-one al lui Edwards. Scorul la pauza mare a fost 47-37, după o nouă reușită de afară a lui Gavrilă.

Formația gazdă a inaugurat a doua repriză cu un run de 9-1, coordonat de șapte puncte înscrise de Palmi. Măciucă a întrerupt momentul bun al fundașului Leilor din Bănie, dar finlandezul a reușit alte trei puncte și scorul era 59-41. Voinescu s-a alăturat și el recitalului de la trei puncte. Tot de la distanță a lovit și Hopkins pentru primele sale puncte din meci. Parks a fost cel care a dus diferența de pe tabelă la 20 de lungimi: 69-49. Wilson și Andrieș au marcat apoi câte trei puncte pentru a mai tăia din elanul gazdelor și scorul înaintea ultimului sfert era 72-55.

Palmi a readus diferența la 20 de puncte cu un coș de trei. Lawson cu un lay-up și Wilson cu un coș-fault și o triplă au mai tăiat opt puncte din diferență. Edwards a întrerupt run-ul de 8-0 al oaspeților și a dat startul unui duel la cele două coșuri cu Wilson. Piteștenii au venit la 11 puncte (81-70), după tripla lui Andrieș, dar Hopkins și Mijovic au adus patru puncte la rând. În cele din urmă, Leii din Bănie s-au impus cu 91-74.

Cortez Edwards a fost omul meciului și a strâns 25 de puncte, 7 recuperări, 6 pase decisive și 2 intercepții. Topias Palmi a fost cel mai bun marcator al partidei cu 27 de puncte. Mihai Măciucă a înscris 22 de puncte de pe banca vulturilor. Mihai Gavrilă și CJ Wilson au marcat câte 13 puncte. 

SCM U Craiova avansează în grupa 5-8 și va juca cu câștigătoarea seriei dintre CSO Voluntari și SCM Timișoara pentru locul cinci la finalul stagiunii. FC Argeș va da piept cu învinsa acelei serii în cursa pentru locul șapte.

*foto: Ionuț Greere/Sportul Doljean

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!