Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova câștigă duelul românesc cu CSO Voluntari din FIBA Europe Cup

SCM U Craiova câștigă duelul românesc cu CSO Voluntari din FIBA Europe Cup

SCM U Craiova a reușit să câștige duelul românesc din FIBA Europe Cup contra lui CSO Voluntari. Partida din Bănie a fost tranșată de gazde în repriza secundă, în special datorită coșurilor de la distanță și a recuperărilor ofensive. Meciul de astăzi, 12 octombrie, din Grupa H s-a încheiat cu scorul de 70-61 pentru Craiova.

Primul sfert al jocului din Bănie nu s-a desfășurat într-un ritm prea alert și cele două echipe au mers umăr la umăr. Rolli Torok reușea primul coș de la distanță, dar veneau patru puncte la rând pentru gazde, care treceau pentru prima dată în avantaj. Desfășurarea jocului a fost lipsită de multe realizări ofensive, de ambele părți, astfel că primul act se încheia cu scorul de 13-15. Registrul jocului nu a suferit majore, punctele venind cu greu de fiecare parte. Voluntari a stat mai mult conducere până pe final de repriză, dar oltenii au reușit să treacă în față înainte de pauză, iar la cabine se intra cu scorul de 32-28.

Prima reușită a reprizei secunde a venit de la Lucas Tohătan, care a înscris de la distanță cu panoul. Replica a venit de Hopkins dar Larrier egala cu o nouă triplă. Recitalul ilfovenilor a fost continuat de același Tohătan și echipa sa era în avantaj. Elevii lui Ocokoljicc au părut de neoprit și o nouă reușită de la distanță ducea scorul la 38-42. Watson a oprit tăvălugul cu un procedeu asemănător. A fost o adevărată întrecere a aruncărilor de la distanță, iar cele două echipe au fost greu de separat pe tabelă. Oltenii au profitat de o cascadă de recuperări ofensive și conduceau cu 55-49, înaintea actului decisiv. Craiova a începutul sfertul, așa cum l-a încheiat pe precedentul, cu un coș de 3 puncte și astfel se înregistra cea mai mare diferența de pe tabelă. Echipa din Voluntari nu a reușit să reducă semnificativ deficitul de pe tabelă. Lucas Tohătan cu nouă triplă avea să relanseze jocul, 65-61, cu puțin peste trei minute rămase de joc. Watson a răspuns în stil mare, după două atacuri ratate de fiecare parte și ecartul urca la 7 puncte. CSO Voluntari nu a mai contat pe final, jucătorii luând niște decizii proaste și revenirea a fost imposibilă. Craiova a încheiat meciul cu un alley-oop, scor final, 70-61.

Giordan Watson a fost omul meciului cu 15 puncte și 9 pase decisive. Shawn Hopkins a reușit 14 puncte și o recuperare, în timp ce Demonte Flanningan a totalizat 12 puncte și 5 recuperări.

Rolland Torok a fost cel mai bun jucător al ilfovenilor cu 17 puncte și o recuperare. Lucas Tohătan a reușit 11 puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări.

foto: fiba.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • Rapid București Bruce :

    Meci modest
    Tras tare în jos de Voluntari. Americanii lor au niște procentaje horror, din nou. La meciul cu Tofas am crezut ca sunt prea buni turcii. Nu-i a bună. Also, Watson parca e la prima tinerețe!

    cu 1 an în urmă (12.10.2022) Raspunde
  • drazenpetrovic :

    Craiova
    Victorie importanta pentru Craiova, care anul asta pare o echipa mai muncitoare si mai serioasa ca niciodata. Probabil principalul merit este al antrenorului, oricum de urmarit cum se vor descurca anul asta baietii de la Craiova.

    cu 1 an în urmă (12.10.2022) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Se contureaza
    Un stil,deloc spectaculos,dar artagos,ambitios si care la final da roade!Cu exceptia lui master Gicu prestatii individuale anoste,unele slabe rau(pivotii),dar puse acerb si laudabil in slujba echipei dau cu plus si cred la randu-mi ca marele merit este al antrenorului,,la fel de serios,artagos si dedicat,demonstrand cat e de eficienta metoda ca atat cat stii tu sa faci bine si serios!Si nu pot sa nu remarc faptul esential ca se vad din avion avantajele unei echipe alcatuite din jucatori selectati de antrenor dupa filozofia lui fata de celelalte de pana acum,alcatuite din jucatori adusi de impresari de casa,asta ca raspuns la framantarile unora despre ce se va intampla la echipa dupa era "menajeriala" de mare succes personal!

    cu 1 an în urmă (12.10.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!