Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova câștigă în fața lui BCM U Pitești, la capătul unui meci disputat

SCM U Craiova câștigă în fața lui BCM U Pitești, la capătul unui meci disputat

SCM U Craiova a câștigat meciul de pe teren propriu meciul disputat astăzi, 27 martie, cu BCM U Pitești. Oltenii s-au impus cu scorul de 78-74.

Mladen Jeremic a deschis tabela de marcaj cu un coș de 3puncte, după un minut trecut din meci. Mo Pratt a răspuns similar la faza următoare. Craiova a preluat frâiele și până la jumătatea actului inaugural scorul a ajuns la 13-3. Goran Gajovic a schimbat desfășurarea primului sfert pentru Pitești, cu 5 puncte marcate pe final iar scorul ajungea la 18-12.

BCM U Pitești a început excelent și actul secund, cu un un run de 7-0, prin care trecea la conducere. Țîbârnă a oprit seria bună a adversarilor, cu un coș din apropiere. Cele două echipe au mers apoi umăr la umăr iar scorul era egal la 30 cu puțin peste 3 minute rămase din prima repriză. S-a marcat puțin până la pauză, când BCM U Pitești conducea cu scorul de 36-33.

Cele două echipe au început repriza secundă într-un ritm mai alert și după 3 minute parțialul era 6-5 pentru olteni. Gazdele au reușit un run de 5-0, prin care au trecut la conducere. La jumătatea sfertului trei, scorul era de 48-43 în favoarea lui SCM U Craiova. Piteștenii au replicat cu două coșuri de la 3 puncte la rând prin Gajovic și Jevtovic. Echilibrul s-a menținut și actul decisiv pornea de la scorul de 54-53 pentru argeșeni.

Craiova a început mai bine secvența decisivă și își crea un avantaj de două posesii după 3 minute scurse de pe tabelă iar Tudor Costescu solicita timp de odihnă. Run-ul oltenilor a continuat și scorul a ajuns la 64-55. Piteștenii nu au cedat iar tripla lui Tudor Gheorghe i-a readus în meci, diferența scăzând la două posesii cu 3 minute rămase de joc. După încă un minut de  joc piteștenii mai aveau doar 2 puncte de recuperat. Craiova gestionat bine presiunea și a dus scorul la 76-70 înaintea ultimului minut. Pratt a comis un fault antisportiv dar argeșenii nu au profitat la maxim și Jeremic a transformat doar liberele. Craiova a gestionat bine finalul și s-a impus cu scorul de 78-74.

Goran Filipovic a fost cel mai bun marcator al meciului cu 18 puncte, plus 3 recuperări și 3 pase decisive. Mo Pratt a fost aproape de triple-double, cu 12 puncte, 9 recuperări și 8 pase decisive. Cinac și Henson au contribuit și el cu 12 puncte iar Vucic cu 11 puncte.

Goran Gajovic a totalizat 17 puncte pentru Pitești iar Nikola Jevtovic cu 14 puncte.

*Foto: Valentin Todea/

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!