Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova câștigă meciul inaugural al seriei cu FC Argeș

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
26.04.2023

SCM U Craiova câștigă meciul inaugural al seriei cu FC Argeș

SCM U Craiova a pornit cu dreptul seria din Grupa 5-8 cu FC Argeș și s-a impus în Pitești Arena la capătul unui final extrem de disputat. Oltenii au câștigat cu 56-55 și sunt la o victorie distanță de a câștiga această serie.

FC Argeș: Bruce Massey, CJ Wilson, Tudor Fometescu, Mihai Gavrilă, Joe Lawson

SCM U Craiova: Topias Palmi, Cortez Edwards, Milivoje Mijovic, George Blaj-Voinescu, Bogdan Țîbîrnă

Oaspeții au deschis partida cu cinci puncte fără răspuns de la Palmi și Țîbîrnă. Fometescu a marcat cu un fade-away, iar Massey de la distanță, dar Edwards a marcat și el din interior în acest timp, iar Palmi cu o triplă a dus apoi scorul la 5-10. Lawson a redus diferența cu un lay-up, dar Palmi și Edwards au adus alte patru puncte pentru craioveni. Triplele lui Blaj-Voinescu și Țîbîrnă au dus avansul elevilor lui Vitaly Stepanovski în double-digits: 9-20. Andrieș și Lawson au replicat cu coșuri de două puncte, iar scorul după primul sfert era 13-22.

Milutinovic a redus rapid diferența cu un coș la inel. După câteva momente de secetă, Andrieș și-a apropiat formația la patru puncte printr-o triplă. Blaj-Voinescu a marcat imediat prin acelașii procedeu și tabela indica 18-25. Milutinovic și Coconea s-au duelat apoi în reușite de la distanță. Au urmat alte momente fără realizări ofensive în ambele tabere, înainte ca Mijovic să înscrie patru puncte la rând pentru Craiova, iar Lawson să puncteze din spatele arcului de cerc, iar la pauza mare tabela indica 26-33.

A doua jumătate a confruntării a debutat cu câte un coș de trei puncte de la Blaj-Voinescu și Lawson. Ambele formații nu au înscris în următoarele două minute, înainte ca Milutinovic să marcheze de la semidistanță și să ducă scorul la 31-36. Mijovic a punctat apoi cu un fade-away dificil. Acesta a marcat de la libere și tabela indica 35-41. Tot el și-a distanțat echipa la opt puncte diferență, dar gazdele au închis sfertul cu un run de 7-2 și scorul înaintea actului decisiv era 44-47.

CJ Wilson a marcat patru puncte consecutive în debutul sfertului patru și argeșenii treceau pentru prima oară la conducere. Nikolic și Lawson s-au duelat apoi în coșuri din interior și scorul era 50-49. Oltenii au revenit în avantaj prin Edwards. Nikolic a lovit de la distanță, iar Blaj-Voinescu cu un dunk a forțat un timeout al lui Mitrovic. Wilson a întrerupt run-ul de 7-0 al oaspeților. Andrieș a dus scorul la 55-56 și acesta a rămas până la final.

George Blaj-Voinescu a fost cel mai bun marcator al oltenilor. Cortez Edwards a fost aproape de triple-double cu 9 puncte, 11 recuperări și 9 pase decisive. Joe Lawson a fost MVP-ul gazdelor și a totalizat 15 puncte și 11 recuperări.

Meciul doi al seriei este programat duminică, 30 aprilie, de la ora 16:30, pe terenul craiovenilor.

*foto: FC Argeș Basketball/Facebook

3 comentarii la aceasta stire:
  • drazenpetrovic :

    Jucatori
    Sa joci cum au jucat astăzi atât Craiova cât și Pitești și sa mai și primesti bani, asta înseamnă sa fii cu adevărat smecher.

    cu 1 an în urmă (26.04.2023)
    • YMCA alin67:

      ca la noi la nimeni
      Nu, nu cred ca jucatorii sunt smecheri, e firesc sa nu ai chef sa joci in astfel de meciuri lipsite de importanta, care nici macar statut de meciuri amicale nu pot avea, fiind la final de sezon. Ce-ar insemna pentru un jucator sa se accidenteze acum, sa faca o ruptura de ligament anterior sau de tendon ahilean? Smechera e federatia falimentara de baschet care a inventat vreo 20 de meciuri (aproximativ) numite de clasament, care obliga 8 echipe sa mai plateasca 2 saptamani cazari, mese, deplasari jucatorilor si baremuri (858 lei pentru fiecare) mese, deplasari arbitrilor, observatorilor si altor indivizi, fara niciun rost.

      cu 1 an în urmă (27.04.2023)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    Foarte slab meci
    Am vazut astazi doua echipe care nu au prea jucat baschet. Pitestiul nu poate ridica capul fara Jevtovic.
    La jucatorii romani din lot e …tragedie.

    cu 1 an în urmă (26.04.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!