Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova câștigă pe revenire în sfertul patru al meciului de la Sibiu

SCM U Craiova câștigă pe revenire în sfertul patru al meciului de la Sibiu

SCM U Craiova a reușit o victorie pe terenul lui BC CSU Sibiu, după ce a fost condusă la 15 puncte pe parcursul sfertului 4. Oltenii au reușit să se impună în meciul disputat astăzi, 11 octombrie, în Sala Transilvania cu scorul de 87-82.

Tamulis a fost primul marcator al partidei, cu un coș de la distanță. Următorul coș a fost marcat tot de lituanian cu o aruncare asemănătoare. Mirel Dragoste a dus scorul la 9-0 și Kakiouzis solicita primul timp de odihnă al meciului. Qualls și Hawley au marcat 4 puncte la rând pentru oaspeți. Tamulis a mai lovit o dată de la distanță. Sibienii au confirmat startul bun de partidă, Tamulis a ajuns la 4 triple iar scorul era de 19-9 pentru BC CSU Sibiu, imediat după jumătatea actului inaugural. Oltenii au supraviețuit de la linia de fault, în timp ce Tamulis și-a continuat recitalul de la distanță. Sibienii au păstrat un avantaj format din două cifre până în ultima secundă, când Radu Vîrnă închidea sfertul cu un coș de la distanță, scor 28-20.

Craiova a început sfertul secund cu 4 puncte marcate de oamenii mari, Olisemeka și Robinson. Sibienii nu au găsit drumul spre coș mai bine de două minute, Robinson a mai marcat o dată de sus și Dan Fleșeriu solicita timp de odihnă. Tot Tamulis avea să deblocheze tabela pentru gazde, după alte 2 minute. Craiova nu a putut să treacă în avantaj iar sibienii și-au mai revenit pe final de repriză. Tanner McGrew a închis primele 20 de minute de joc cu 2 libere și BC CSU Sibiu conducea la pauză cu scorul de 45-41.

Repriza secundă începea, cum altfel decât cu o triplă a lui Tamulis. Pentru Craiova, Qualls a mișcat tabela dar Pratt mai marca o dată de la distanță pentru gazde de la mare distanță. „Galbeni-albaștrii” s-au dus la 9 puncte pe tabelă aproape de jumătatea sfertului trei, scor 56-47. Franklin a oprit seria bună a gazdelor. Oltenii au intrat rapid în penalizare. Tabela a înghețat la 59-54, până la coșul de 3 puncte al lui Mirel Dragoste, când mai erau 2 minute din sfert. Olisemeka a răspuns rapid pentru craioveni. Sibienii au mai marcat doar de la linia de fault și erau în avantaj înaintea ultimului act, scor 64-56.

Mo Pratt a marcat primele 4 puncte din sfertul patru. Oltenii au încasat rapid două tehnice și scorul a ajuns la 69-56. Eforturile de revenire ale oltenilor au fost oprite de Tamulis cu o nouă triplăși scorul urca la 74-59. BC CSU Sibiu s-a desprins la cea mai mare diferență pe tabelă, 15 puncte. Troy Franklin și-a ținut echipa în joc cu 5 puncte la rând când mai erau 4 minute din meci. Tot fundașul american relansa cu adevărat meciul cu un nou coș de 3 puncte, 80-73. Sibienii au mai irosit un atac și Qualls a marcat pe contraatac. Același jucător își aducea echipa la o singură posesie. Sibienii nu și-au revenit din pumni și Craiova  egala când mai erau 2 minute de joc. Uță a deblocat ofensiva gazdelor. Franklin și-a dus echipa în față cu o triplă iar Olisemeka a dus scorul la 85-82. Sibiul a avut 3 oportunități de egala dar McGrew, Tamulis și Năstruț au ratat de la distanță. Partida s-a încheiat cu scorul de 87-82.

Troy Franklin a fost omul meciului cu 20 de puncte, 8 pase decisive și 3 recuperări. Michael Qualls a reușit 20 de puncte și 4 recuperări. Titus Robinson a terminat cu 18 puncte și 7 recuperări iar Peter Olisemeka cu 17 puncte și 12 recuperări.

Justas Tamulis a fost on-fire și a reușit 39 de puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. Mo Pratt a terminat cu 14 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive. Mirel Dragoste a adăugat 11 puncte și 5 pase decisive iar Rareș Uță 10 puncte și 8 recuperări.

foto: BC CSU Sibiu

14 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    Omul meciului a fost Troy Franklin?
    ciudata perspectiva.

    cu 2 ani în urmă (12.10.2021)
    • KK Partizan Belgrad bgdn24:

      Salut @undercat
      Omul meciului îl alegem mereu de la echipa învingătoare. Consider că Franklin a fost motorul revenirii pentru Craiova și de asta a primit această titulatură. Tamulis a fost excepțional și până la 80-65 era MVP-ul rundei din punctul meu de vedere :)

      cu 2 ani în urmă (12.10.2021)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      got the message
      da puteati face si voi o excepte :))

      cu 2 ani în urmă (12.10.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @bogdan
      Absolut normal să-l desemnați pe Franklin omul meciului.. Dacă nu-l scotea el din joc, prin faultul ăla extrem de cinic, pe Lucas, vorbeam acum despre altceva... Deci cât se poate de firească alegerea voastră..

      cu 2 ani în urmă (12.10.2021)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      omul meciului
      voi alegeti omul echipei invingatoare sau omul meciului?
      puteti face diferenta intre astia doi termeni, sau schimbati numele in omul echipei invingatoare

      cu 2 ani în urmă (12.10.2021)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu /z/z/z :

    ...
    Extrem de greu in 3 straini si cu Tohatan jucat 7 minute. Fara inca un pivot si un conducator de joc nu avem nicio sansa sa intram in playoff.

    cu 2 ani în urmă (12.10.2021)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      un parcurs neasteptat
      pana in ultimele 3 minute. La ce lot avem, credeam ca o luam de la Craiova big time.
      Lasand toate minusurile la o parte, raman cu o impresia placuta legat de modul cum decurge jocul in atac(si fac abstractie aici de reusitele lui Tamulis). Simt ca banca tehnica e superioara celei de anul trecut si se poate construi pe asa ceva.
      in rest, cifrele vorbesc. McGrew - 35 min; Tamulis - 37; Pratt - 40;
      Tohatan - 7; Nastrut - 27;

      cu 2 ani în urmă (12.10.2021)
    Raspunde
  • Popescu Marcu-George :

    BC CSU Sibiu
    Este inceputul campionatului , in fond si la urma urmei echipele care au inceput cu stangul isi pot reveni

    cu 2 ani în urmă (12.10.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mircealitCSU :

    Greu
    Greu rau anu asta...
    Felicitari baietilor, chiar au dat totul pe teren iar 37 de minute am fost mai buni decat ei, din pacate pe final s-a vazut lipsa jucatorilor. Macar unu ne mai trebuie, o pozitie 3 sau daca nu un guard in opinia mea... Oare Philmore nu vrea sa revina ? :)

    cu 2 ani în urmă (12.10.2021)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      daca vine sa-l aduca si pe Adamovici
      sa-i tina de urat pe drum. Nici n-au inceput campionatul inca ori aici deja pt Sibiu e gata :)).

      cu 2 ani în urmă (12.10.2021)
    Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Cosmar
    Timp de 35 de minute nu am crezut ca este adevarat ceea ce vad si pentru care nu exista nicio scuza decenta!Felicitari gazdelor pentru efortul si daruirea aratate,jos palaria !Acum ca mi-a mai revenit din soc apreciez la noi doar anduranta demonstrata , dar este absolut clar din acest moment ca ne trebuie urgent un cap limpede in echipa,asteptam asta de la Papastratos ala,dar omul e petarda,basca supraponderal,asa ca ar trebui facut pachet si trimis acasa,ca treaba de azi cu groggy in picioare si castigat cu un croseu decisiv nu poate merge de multe ori la apa.

    cu 2 ani în urmă (12.10.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Ca de la suporter la suporter
      Am stat foarte aproape de banca voastră, am urmărit cu atenție tot ce s-a întâmplat pe teren.
      Echipa voastră va face implozie cât de curând. Jucătorii pur și simplu nu pot fi controlați. Astăzi ați scos-o la capăt, că noi nu am mai avut pe cine trimite în teren, iar pe noi ne-a bătut Constanța la 20 de puncte...
      Echipa voastră e de o calitate atletica absolut impresionantă, dar cu regret o spun, fără gram de inteligență și disciplină. Jucătorii s-au certat cu suporterii din spatele băncii și de foarte multe ori între ei, antrenorului îi va fi imposibil să-i mai controleze cât de curând.
      Sper să nu o iei personal, e doar ceea ce mi s-a părut mie după 3 meciuri live ale voastre (două la memorial, plus ăsta).

      cu 2 ani în urmă (12.10.2021)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @gyke
      Pai nu faci decat sa confirmi,de fapt sa accentuezi ceea ce am scris si eu in comentariu.Pe de alta parte totusi nu e cazul nici sa va hiperbolizati prestatia in contextul unui joc al nostru absolut haotic si cu uriase ratari,care nici intr-un caz nu se va mai repeta in asemenea hal,mai ales ca Michalis a dovedit exact cand trebuia ca poseda stiinta jocului astuia.Da,inca o data,ne trebuie obligatoriu un liant,concret un pg inteligent in joc si cu personalitate in vestiar,fiindca nu am descoperit noi mersul pe jos,americanii sunt greu de strunit,chiar voi sunteti unii care cunoasteti tare bine chestia asta din proprie experienta.

      cu 2 ani în urmă (12.10.2021)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Deasemenea
      Oricat oprobiu imi atrag din partea alor vostri suporteri,sunt departe de ceea ce ar reprezenta un etalon de obiectivitate si eleganta comportamentala si o spun si din proprie experienta,desi sunt o persoana realmente obiectiva si rationala,am avut destule clinciuri la voi in sala,doar pentru ca li se ridicase lor temperatura.Ori nu cred ca am avut eu ghinionul ca de fiecare data sa stau taman langa acei putini suporteri certati cu fair-play-ul...

      cu 2 ani în urmă (12.10.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!