Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova caută prima victorie din Top 16 FIBA Europe Cup în deplasarea din Portugalia

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
23.01.2023

SCM U Craiova caută prima victorie din Top 16 FIBA Europe Cup în deplasarea din Portugalia

SCM U Craiova joacă în etapa a patra a grupelor din Top 16 al FIBA Europe Cup pe terenul celor de la FC Porto. Confruntarea are loc în Pavilhao Dragao Arena marți, 24 ianuarie, de la ora 22:00.

Lusitanii ocupă prima poziție în ierarhia Grupei I, cu trei victorii din tot atâtea meciuri. Cea mai recentă a fost și cea mai categorică, în fața lui Cholet. Meciul din Portugalia s-a încheiat cu scorul de 99-78 în favoarea gazdelor. La acel moment, francezii erau și ei neînvinși în grupă.

Cel mai muncit succes a venit în duelul din deplasare cu Niners Chemnitz. Elevii lui Fernando Sa au reușit să se impună totuși și în Germania, cu scorul de 94-87. Diferența de șapte puncte a fost singura de doar o cifră în cele trei meciuri din Top 16.

Porto a debutat în această fază a competiției cu un meci la Craiova. Lusitanii au fost dominați de-a dreptul în prima jumătate a partidei, dar a doua repriză a fost câștigată la 14 puncte și oaspeții disputei din Bănie au reușit să se impună cu 83-73.

Înfrângerea cu Porto a reprezentat pentru olteni cel de-al doilea eșec în stagiunea europeană, după cel cu Merlins Crailsheim din sezonul regulat. Acesta a dat startul unei serii negative pentru elevii lui Vitaly Stepanovski, care păstrează șanse minime la calificarea în sferturile de finală ale competiției.

Pentru SCM U Craiova a urmat un eșec la 19 puncte pe terenul celor de la Cholet (75-56). Nici etapa a treia nu a adus un rezultat mai fericit pentru Leii din Bănie, care au pierdut cu 93-62 acasă la Niners Chemnitz.

În ultima etapă de campionat, craiovenii au suferit cel mai umilitor eșec din această stagiune. Universitatea a cedat în fața codașei din Conferința A, CSM Târgu Jiu, cu scorul de 61-74. În ciuda acestui rezultat, finalista Cupei României din stagiunea precedentă este ca și calificată în faza a doua a campionatului.

Max Landis este cel mai bun marcator al lui Porto, cu o medie de 15.2 puncte pe meci. La recuperări, lider este Brian Conklin cu 4.7 pe meci, în timp ce Teyvon Myers este cel mai bun pasator, cu 3 assist-uri pe meci.

În tabăra oltenilor, Shawn Hopkins are cea mai bună medie de puncte (12.2). Demonte Flannigan este cel mai bun recuperator (5.9), pe când Giordan Watson este liderul la pase decisive, cu 6.4 assist-uri pe meci.

Confruntarea dintre FC Porto și SCM U Craiova are loc marți, 24 ianuarie, de la ora 22:00 și poate fi urmărită pe canalul de YouTube FIBA – The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!