Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova caută primul succes stagional

SCM U Craiova caută primul succes stagional

SCM Universitatea Craiova luptă cu CSM Târgu Mureș în etapa a opta din Liga Națională de Baschet Masculin, oltenii fiind în căutarea primului succes stagional. Partida din această seară, 10 noiembrie, din Conferința B va fi în direct pe FRB TV.

„Leii Băniei” au disputat doar trei meciuri în actuala campaniei din Liga Națională și toate aceste confruntări s-au încheiat cu înfrângeri. Cea mai recentă, contra lui FC Argeș, a avut nevoie de overtime și s-a terminat într-o manieră dramatică pentru Craiova, 80-82. Pe lângă aceste dueluri din campionat, alb-albaștrii au pierdut și ambele jocuri din Cupa României și ultimul rezultat pozitiv l-au obținut în finalul lunii aprilie, pe parcursul playoff-ului stagiunii precedente.

CSM Târgu Mureș are 3-3 bilanț, parcursul echipei lui George Trif fiind mai bun pe teren propriu. Acolo, mureșenii au învins-o pe CSU Sibiu în etapa trecută cu 80-66, după ce la precedenta întâlnire cu fanii au suferit un eșec la 22 de puncte în fața nou-promovatei CS Vâlcea. Duelul împotriva Craiovei va fi al treilea în prima lună și jumătate a sezonului LNBM în care Mureșul dă peste o echipă ce a prins playoff-ul anul trecut.

Statistic, ambele formații au sub 80 de puncte marcate pe întâlnire, media oltenilor fiind mult mai modestă în această privință (70.7). Printre ultimele din campionat se află SCM U Craiova și la eficiență (68.7), assist-uri (12.3), recuperări defensive (21.7), precum și la procentajele din acțiune (49% la două, 31% la trei puncte) și de la linia liberelor (62.5%). CSM Târgu Mureș are probleme în special la recuperări, cu a treia cea mai mică medie (33%), precum și la intercepții (5.3).

Vitaliy Zotov s-a arătat extrem de constant în Liga Națională, cu 24 de puncte în fiecare joc de până acum al Craiovei. Fundașul din Ucraina este unul din cei trei jucători cu peste 20 de puncte în medie pe partidă, dar având în vedere media obținută, conduce ierarhia. Amedeo Casale are 5.3 recuperări pe meci, iar Javon Greene contribuie cu 3.0 pase decisive. De partea cealaltă, Mureșul se bazează pe Jakob Lowrance (14.7 puncte), Szabolcs Santa (6.5 recuperări) și Goran Martinic (5.7 assist-uri) la principalele capitole statistice.

Sezonul trecut a adus două meciuri oficiale între Craiova și Târgu Mureș. Nou-promovată în acel moment, formația ardeleană s-a impus cu 75-73 acasă, iar gruparea din Bănie și-a luat revanșa în retur cu 90 la 86.

Jocul din această seară, 10 noiembrie, dintre SCM U Craiova și CSM Târgu Mureș va avea loc de la ora 19.00 și va fi transmis pe FRB TV.

*foto: Ionuț Greere / Sportul Doljean

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!