Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova dă piept cu Niners Chemnitz în primul meci european din acest an

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
10.01.2023

SCM U Craiova dă piept cu Niners Chemnitz în primul meci european din acest an

SCM U Craiova joacă primul meci în cupele europene în noul an în deplasare. Finalista Cupei României din stagiunea precedentă evoluează marți, 10 ianuarie, de la ora 20:00, pe terenul celor de la Niners Chemnitz.

Gruparea din regiunea Saxonia a Germaniei are o scurtă istorie în baschet. Secția sportivă a fost înființată în anul 1999, iar clubul de baschet a apărut în anul 2002. Până în 2010, Chemnitz s-a zbătut în eșaloanele inferioare ale Germaniei, pentru ca în acel an să obțină prima promovare în divizia secundă.

Au urmat alți 10 ani petrecuți în liga a doua, înainte ca în stagiunea 2019-20, oprită din cauza pandemiei, Niners să se aleagă cu primul loc în Pro-A și să obțină astfel pentru prima oară în istorie promovarea pe prima scenă a baschetului din Germania.

În prima stagiune în Basketball Bundesliga, Chemnitz a evitat retrogradarea și a încheiat pe un onorabil loc 14. Următorul sezon avea să fie cel mai de succes din istoria saxonilor, întrucât aceștia au obținut locul șase la finalul sezonului regulat și au fost eliminați de Bayern Munchen în sferturile de finală ale Bundesligii. De asemenea, echipa a ajuns până în semifinalele Cupei Germaniei.

În acest sezon, Niners se situează pe locul șapte, cu un bilanț de 7-5, dar cu victorii obținute împotriva unor echipe puternice din campionat precum Hamburg, Ludwigsburg, ratiopharm Ulm sau Merlins Crailsheim.

Gruparea pregătită de Rodrigo Pastore a început stagiunea europeană în preliminariile pentru Basketball Champions League. După victorii cu Fribourg și TFT Skopje, nemții au fost eliminați în ultimul tur preliminar de Tofaș Bursa.

Aceștia au ajuns în FIBA Europe Cup în cele din urmă, unde au fost repartizați în Grupa A din sezonul regulat, alături de Brose Bamberg, Hapoel Galil Elyon și Golden Eagle. Chemnitz a reușit să obțină primul loc în grupă, în ciuda eșecurilor cu Brose și Hapoel.

Parcursul din Top 16 nu a fost întocmai cel mai fericit pentru saxoni, care au pierdut primele două meciuri disputate. Pe final de an, ei au fost învinși cu 83-73 de Cholet și 94-87 de FC Porto.

Niners au a patra ofensivă din FIBA Europe Cup, cu 88 de puncte în medie pe meci. De asemenea, echipa stă cel mai bine la capitolul recuperărilor (40.1 pe meci) și al paselor decisive (22.9 pe meci). Marko Filipovity este cel mai bun marcator al echipei, cu o medie de 14 puncte pe meci. La recuperări lider este Jonas Richter, cu 8 pe meci, iar Arnas Velicka este cel mai bun pasator decisiv al competiției, cu 8 assist-uri în medie.

Disputa dintre Niners Chemnitz și SCM U Craiova are loc marți, 10 ianuarie, de la ora 20:00 și poate fi urmărită în exclusivitate pe canalul de YouTube FIBA – The Basketball Channel

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!