Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova debutează în FIBA Europe Cup cu ocazia turneului preliminar din Lituania

SCM U Craiova debutează în FIBA Europe Cup cu ocazia turneului preliminar din Lituania

SCM Universitatea Craiova o să joace pentru prima oară în istoria clubului în FIBA Europe Cup, oltenii deplasându-se în Lituania pentru turneul preliminar în vederea calificării în faza grupelor.

Oltenii vin după un presezon în care au disputat 7 meciuri amicale, în 5 ocazii fiind victorioși. În lotul lui Vitaly Stepanovski s-au alăturat în vara acestui an jucători precum Giordan Watson, George Alexandru Vlad, Alexandru Coconea, Cortez Edwards, Dimitrije Nikolic, Shawn Hopkins, Demonte Flannigan sau Topias Palmi, ultimul fiind adus cu câteva zile în urmă, iar dintre autohtoni au rămas Bogdan Țîbîrnă și George Blaj-Voinescu.

„Leii Băniei” o să înfrunte CBet Jonava, o altă grupare calificată în premieră în FIBA Europe Cup. Formația din Lituania a obținut dreptul de participare pe plan european după clasarea pe locul 4 în LKL la primul sezon după promovarea din eșalonul secund. Pe lângă ele, în Lituania cu ocazia acestui turneu o să joace fie și BC Kalev/Cramo, Cedevita Junior, Sigal Prishtina, respectiv Kapfenberg Bulls.

Jonava, gazda turneului preliminar B, are în lot patru jucători străini, iar dintre cei autohtoni doi sunt foști sportivi în LNBM, ambii fiind legați de același club. Dovis Bickauskis și Arturas Valeika au trecut în România pe la CSM CSU Oradea, conducătorul de joc timp de un singur sezon, iar pivotul o perioadă de patru ani. Valeika are două titluri de campion cu Oradea (2018 și 2019).

Doi americani, un sârb și un leton se află în lotul pe care îl conduce Virginijus Seskus. Jeff Garrett are experiențe în trecut în Luxemburg, Finlanda și Ucraina, Goran Huskic este un pivot trecut prin Spania și Germania, având printre distincții un titlu în BCL cu San Pablo Burgos, respectiv fiind desemnat MVP-ul Final Four-ului din LEB Oro în 2017. Martins Laksa este un fundaș care a jucat anterior în Letonia, Spania, Polonia, Ungaria sau Germania, iar Xavier Thames a sosit în această vară de la DEAC Debrecen.

În ceea ce-i privește pe autohtoni, Vytautas Sulkis este cel mai experimentați după Arturas Valeika, fundașul având 34 de ani împliniți, iar pivotul 37. Pe lista jucătorilor născuți în Lituania și cu experiență ceva mai mare în lotul lui Jonava se numără și Edvinas Seskus.

Adversara Craiovei a debutat deja în competițiile interne, în LKL desfășurându-se prima etapă a noului sezon. Jonava a reușit să reacă după o repriză de prelungiri de Labas Gas Prienai, 80-74. Principalii marcatori ai echipei au fost Jeff Garrett și Edvinas Seskus, ambii cu 16 puncte, alți trei jucători fiind în double figures.

Jonava a suferit la linia liberelor și la aruncările de trei puncte în primul meci oficial, în ambele cazuri având procentaje slabe, iar la două puncte a stat cu 50%. În schimb, balticii au stat excelent la capitolul recuperărilor ofensive, unde au fost mult peste Prienai în campionat.

Meciul dintre SCM U Craiova și CBet Jonava o să aibă loc marți seara (27.09), de la ora 20.15 și va putea fi urmărit pe YouTube FIBA – The Basketball Channel. 

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!