Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova debutează în Grupa Galbenă cu o victorie clară la Focșani

SCM U Craiova debutează în Grupa Galbenă cu o victorie clară la Focșani

SCM U Craiova era văzută drept una din favoritele clare la top 6, după ce sezonul trecut a jucat în semifinalele LNBM și în vară și-a întâlnit lotul cu nume foarte importante. Cu toate acestea, oltenii au terminat Top 8 pe locul șapte, motiv pentru care au „retrogradat” în Grupa Galbenă.

În primul meci din această fază, SCM U Craiova a întâlnit ambițioasa echipă a celor de la CSM Focșani. Vrâncenii s-au calificat în Grupa Galbenă in extremis, în ultima rundă, în dauna celor de la Athletic Constanța. Cu toate acestea, focșănenii au reușit să învingă pe teren propriu BCM U Pitești în Cupa României, motiv pentru care elevii lui Aco Todorov erau obligați să ia în serios echipa moldoveană.

Oltenii au început însă ca din tun partida din Focșani și conduceau după 5 minute cu 16-2! Vrâncenii au reușit pe finalul primului sfert să reducă diferența la 9 puncte (15-24) după un coș de 3 puncte al lui Donovan Smith. La începutul sfertului second s-a consemnat cea mai mică diferență, de cinci puncte (21-26), dar apoi oltenii au apăsat din nou pe accelerație și, prin reușitele lui Monyea Pratt și Porter Troupe au intrat la pauză cu un avantaj de 17 puncte (36-53).

Donovan Smith a marcat primele cinci puncte din repriza secundă în contul gazdelor, iar după reușitele lui Cornelius Focșaniul venea la 9 puncte de Craiova (55-64), fapt ce l-a forțat pe Todorov să ceară time-out. Finalul de sfert a fost unul echilibrat, iar gazdele intrau într-un dezavantaj de numai 11 puncte (60-71).

Tyler Laser de la 3 și Porter Troupe cu un and-one au deschis ultimul sfert pentru olteni și au dus avantajul la 15 puncte (62-77). Astfel, cu victoria aproape acontată, oltenii au jucat mai relaxați și au reușit să își asigure un avantaj liniștitor pe tabela de marcaj, de 25 de puncte, scor final 76-101.

Monyea Pratt a marcat 22 de puncte cu 8 recuperări pentru olteni, Porter Troupe a contribuit cu 21 de puncte și 6 recuperări în timp ce Omari Gudul a reușit un double-double, cu 19 puncte și 12 recuperări.

De partea cealaltă, Donovan Smith a înscris 20 de puncte cu 12 recuperări, Cameron Cornelius 16 puncte cu 7 recuperări și Akim Mitchell 12 puncte cu 8 recuperări.

Etapa viitoare, SCM U Craiova va primi vizita celor de la CSM Galași, în timp ce CSM Focșani va juca pe terenul lui CSM Mediaș.

*foto: facebook Universitatea Craiova Baschet Fans

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!