Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova dispută pe teren propriu restanța cu CSM Târgu Jiu

SCM U Craiova dispută pe teren propriu restanța cu CSM Târgu Jiu

SCM Universitatea Craiova și CSM Târgu Jiu se duelează duminică, 20 februarie, într-un joc restant din etapa a 16-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Craiovenii vin după ce au bifat prima finală de cupă din istorie, cedând în ultimul act în fața lui CSO Voluntari (89-75). Va fi astfel primul joc de după disputarea turneului final al Cupei României, Craiova fiind gazda întrecerii din perioada 15-17 februarie.

În privința campionatului, „Leii din Bănie” traversează o perioadă bună, cu patru victorii la rând, fiind fără înfrângere în 2022 în Liga Națională. Formația antrenată de Michalis Kakiouzis are 11-4 bilanț înaintea acestei partide restante.

CSM Târgu Jiu este într-o serie de cinci eșecuri, cel mai recent fiind la Timișoara (80-56), în primul joc cu Claudiu Alionescu în rolul de antrenor principal. Gorjenii au suferit unele modificări la nivelul lotului și în duelul de la Craiova nu se vor putea baza pe Ken’Darrius Hamilton, americanul nefăcând parte din lot când era programat inițial acest duel.

Pe 19 ianuarie ar fi trebuit să se joace meciul din Bănie, dar Craiova a solicitat atunci amânarea după mai multe cazuri de Covid-19 în lot. Disputa din turul campionatului au câștigat-o Țîbîrnă și compania, 73-58, Qualls fiind atunci la un pas de double-double (16 puncte, 9 recuperări), iar Ahmed a replicat cu 14 puncte și 9 recuperări.

SCM U Craiova este cea mai bună din ligă la media de recuperări ofensive (14.0) și la intercepții (11.3), în acest caz din urmă CSM Târgu Jiu fiind ultima în LNBM, cu 5.9 în medie.

Finalista Cupei României are principalul marcator al campionatului ca medie de puncte, Michael Qualls, iar Troy Franklin Jr. este al doilea în privința paselor decisive (6.5 în medie). Porter Troupe (13.9 puncte și 3.6 assist-uri) respectiv Titus Nicoară (6.4 recuperări) sunt liderii gorjenilor.

Meciul din Sala Polivalentă din Craiova o să înceapă la ora 19.00 și va fi transmis pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook SCM Craiova

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!