Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova i-a provocat lui U-BT Cluj-Napoca prima înfrângere a sezonului din LNBM

SCM U Craiova i-a provocat lui U-BT Cluj-Napoca prima înfrângere a sezonului din LNBM

SCM U Craiova a învins-o pe U-Banca Transilvania cu scorul de 82-77 (13-20, 24-9, 25-22, 20-26), într-o partidă din cadrul turneului 12 al LNBM. Gruparea din Cluj-Napoca a suferit astfel prima înfrângere a sezonului din campionat în partida din Polivalenta craioveană.

Echipele de start

SCM U Craiova: Person, Diculescu, Pratt, Henson, Vucic

U-Banca Transilvania: Wright, Edwards, Guzman, Grasu, Stipanovic

Clujenii au început partida cu un run de 6-0, dar Diculescu a transformat o aruncare de la mare distanță și i-a adus pe doljeni la conducere, 7-6. Cu patru minute rămase din primul sfert, Wright a punctat printr-un lay-up, 9-12, însă Pratt a răspuns prin același procedeu pentru 13-12. Pe finalul primului act, U-BT a reușit un parțial care le-a adus un avantaj de 7 puncte înaintea sfertului doi, scor 13-20.

Richard a dus scorul la 17-25 printr-un coș înscris din apropierea panoului, dar Cinac a înscris de afară și a pus alte două puncte de la linia de libere, reușite care au dus scorul la 24-25. Edwards a reușit un dunk spectaculos pentru a modifica tabela la 24-27, însă Cinac și-a ținut echipa la doar un punct în spate după ce a transformat două libere, 26-27. Craiova a reușit să treacă la conducere prin coșul lui Henson, 28-27, iar Pratt a reușit un three-point play care a modificat scorul la 31-28. Mihai Silvășan a solicitat time-out, iar la reluare tot SCM U Craiova a înscris. Henson a găsit ținta de la mare distanță și scorul a devenit 34-28, iar Vucic a mărit ecartul la 8 lungimi, scor 36-28. După prima repriză, scorul era 37-29 iar Clujul avea destule lucruri de reglat la pauză pentru a-și păstra invincibilitatea din campionat.

După 20 de minute, echipele se aflau le egalitate la capitolul recuperări, cu câte 17 de fiecare. Craiovenii au înscris până atunci 16 libere din 21 primite (76%), în timp ce formația de pe Someș a transformat 4 libere din 9 acordate (44%).

Craiova s-a distanțat la 13 puncte după trei minute din penultimul act, 44-31, iar coșul de la mare distanță al lui Person a modificat tabela la 50-36. Cinac și Richard au înscris prin aruncări din afara semicercului, scor 56-41. Richard a micșorat diferența de pe tabelă la 11 lungimi cu un coș din spatele arcului de cerc, 62-51, și a închis astfel tabela înaintea sfertului decisiv.

Tabela indica scorul de 67-58 cu 6 minute rămase din timpul de joc, gazdele reușind să păstreze un avantaj confortabil. Totuși, Guzman a punctat din spatele liniei de trei puncte și a redus ecartul la 5 lungimi, 67-61. Pratt a înscris un coș important pentru echipa sa cu o aruncare din apropiere, 69-61. Ulterior, Mihai Silvășan a fost eliminat de către unul dintre arbitri după mai multe proteste. Craiova a profitat de acest moment și s-a distanțat la 13 puncte după ce a înscris mai multe libere, scor 74-61. Două libere marcate și de Richard au redus diferența la 7 lungimi, scor 77-70. La intrarea în ultimul minut de joc, tabela indica 79-72. Până la final, jocul a fost fragmentat iar trupa antrenată de Aco Todorov s-a impus la o diferență de 5 puncte, scor 82-77.

Principalii marcatori

Craiova: Henson 22 de puncte, Diculescu 18 puncte, Cinac 16 puncte, Person 10 puncte, Vucic 8 puncte

U-BT: Richard 20 de puncte, Edwards 19 puncte, Guzman 10 puncte, Stipanovic 10 puncte, Wright 10 puncte

*Foto: U-BT Cluj-Napoca

12 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Ce să comentezi ?
    Contraatac 3 la 1 ratat, două situații de 3 +1 puncte primite, numeroase ratari de sub coș.
    Să nu reacționezi în sfertul 2 catastrofal în atac, la fel în sfertul 3 catastrofal în apărare ( am pierdut numărul aruncările de 3 primite), în schimb să iei 2 tehnice și descalificare çînd băieții se apropiaseră la 6-8 puncte.
    Accept că toți au fost cu moralul la pămînt după reaccidentarea lui Zganec ( final de sezon ), de aceea ietat să-mi fie pesimismul, dar în acest moment ( plus lipsa Tarolis) U-BT este victimă sigură în fața următoarelor 4 echipe din clasament.
    Fără un shooter ( de la început ), fără om care să-ți ia jocul pe cont propriu, fără jucator român de valoare ( doar cu Grasu în perspectivă), fără 2 străini accidentați, fără... de valoare ( omul cu tehnicile) în acest moment șansele la campionat sunt maxim 20%. Oradea crește la 35%, Sibiu 25%, Voluntari 20 %.

    cu 3 ani în urmă (20.04.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Poate știe cineva
      că eu nu sunt sigur. Poate fi adus în jucator în locul lui Zganec ?

      cu 3 ani în urmă (20.04.2021)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      Transferuri
      Nu se mai pot face transferuri. A expirat la 28 februarie. Între 1 și 31 martie se mai puteau face transferuri în caz de accidentarr

      cu 3 ani în urmă (20.04.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      In cazul acesta :
      Le jeux sont fait !
      Caz închis campionatul ăsta.
      Să vină vara, să facem cele mai tari transferuri și ca în ultimii ani să ne dăm cu cărămida în piept, să fim CAMPIONII intra-sezon.

      cu 3 ani în urmă (20.04.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Titi,
    Dar Silva nici o vina ?! Mai ingamfat, plin de el, isteric si arogant antrenor n-am mai vazut, desi am in jur de 60 de ani in domeniul sportiv . Cand am condus cu 9 pct, ce si-a zis maretul antrenor, ii bat pe olteni chiar si cu Lungu, Vida si Santa pe teren, s-a vazut ce-a iesit . Ce sa ne mai enervam, cu Silva putem aduce orice jucatori, ca are el talentul sa faca stricaciunile necesare nerealizarii obiectivelor mult trambitate, le stiti si voi, altii rad de noi si bine fac !!!

    cu 3 ani în urmă (20.04.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Probabil de supărare
      nu ai remarcat că pasajul care începe cu " să nu reacționezi..." și se termină cu " 2 tehnice" se referă la maestru. Iar în altă secvență am folosit : fără ... de valoare. Înlocuiește cele 3 puncte cu să zicem antrenor și vezi ce-ți dă. Eu am folosit în paranteze omul cu tehnicile ca să nu sară unii alții în sus, că mă leg de maestru. Cine o fi ăla ?

      cu 3 ani în urmă (20.04.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Jojo Mojo :

    Sa fim seriosi
    Cred ca era o chestiune de timp pana la urma si totusi poate ca e bine ca s-a intamplat acum. Felicitari Craiova. A prins o zi destul de buna la aruncarile de 3 puncte. Nu cred ca U are scuze...astazi atata a putut. Da, ok, nu ii avem pe Zganec sau pe Donnie, Kuti dar totusi...

    La cum s-a jucat nu cred ca meritam sa castigam. Petrica intr-o scadere de forma tot mai accentuata, Wright nu imi inspira absolut nimic, Edwards mediocru.. Ii multumim iar domnului Silvasan. Caracter 0 barat. Nu pot sa-l inteleg pe omul asta. Nu e prima oara cand echipa pierde pe tehnicele luate de el sau de Cuic. Nu am vazut nici un alt antrenor sa faca mizeriile astea. Ma bucur in schimb ca la antrenamente ne intra cosurile de 3..macar acolo. Jucam mai prost ca la inceputul campionatului. Care e explicatia?

    cu 3 ani în urmă (20.04.2021) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    Castigat meritat de Craiova. S-a miscat mai bine, a aruncat mai bine. Felicitari.

    Nu ma numar printre cei care credeau ca "U" va "defila" in campionat si ca va termina aceasta faza neinvinsa. Atat ca ma asteptam sa vad infrangeri in meciurile cu Sibiul, Oradea si Voluntari. A, si cu atat mai putin ca va castiga campionatul lejer si fara stres mai ales ca s-a menajat neparticipand pana la capat in cupele europene.

    Nu mi se pare nici o drama un meci pierdut dar mi se pare ingrijoratoare lipsa de solutii in atac. La fel ca in ultimele sezoane, o faza se construieste activ in 2, maxim 3 jucatori, restul mai mult stau. Parea ca vom compensa cu calitatile de patrundere dar cel putin azi jucatorii au fost blocati din plin sau au ratat foarte mult.
    Sper ca staff-ul sa pregateasca si altceva in fazele eliminatorii pentru ca astazi Craiova a demonstrat (si mai ales a reusit sa arate) ca, daca il blocheza suficient de bine pe Stipanovic, punctele acelea de langa inel pot fi decisive.
    Si, cand ai printre jucatorii adversi oameni capabili sa dea pana la 11 cosuri de afara intr-un meci, ar fi bine sa ai si tu jucatori pe care sa te bazezi pentru astfel de aruncari.

    Daca intr-adevar Zganec e out pentru restul sezonului nu putem decat spera sa revina Tarolis in forma cat mai repede.

    cu 3 ani în urmă (20.04.2021) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Nici intr-un caz
    Nu e rost de panica sub Feleac,dar evident ca meciuri precum acesta accentueaza senzatiile de scouting slab si antrenor mediocru raportat la nivelul si resursele clubului!
    Noi ne-am mobilizat exemplar,am jucat chiar foarte bine colectiv,asa cum am tot spus-o,asta e singura arma letala ce i se potriveste unui lot omogen in mediocritate,chiar aplauze la scena deschisa pentru atitudinea de ieri,a mai atenuat din batjocurile din jocurile cu echipele mici ale campionatului.Cu ce nu sunt insa edificat,este al doilea joc de referinta al nostru in stagiunea actuala si,aici e neclaritatea,in ambele a lipsit pg-ul nostru titular,scorerul echipei!

    cu 3 ani în urmă (20.04.2021) Raspunde
  • Ciucâ :

    Pârere
    Eu maş uita la cât a fost cotatâ victoria Craiovei la casele de pariu ieri. Din ce am auzit era 5?!In sfertul 3 joacâ cu Vida şi este ft calm nu se agitâ mai deloc ,iar spre sfârşit când se apropie la 8/9 puncte şi merge bine echipa face balamuc şi ia 2 tehnice fârâ rost. Este posibil oare?!craiova nu cred câ are echipâ sâ batâ clujul, mai ales dupâ meciurile cu focşani şi steaua. Mâine cred câ se va ıncurca cu Dinamo

    cu 3 ani în urmă (20.04.2021) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca M F :

    un fleac ...
    Cred ca cel mai rau din toata treaba asta a iesit Sibiul - care aveau sanse mai mari sa bata o echipa apatica saptamana asta. Acuma ca a batut Craiova cred ca urmatorul meci, cel putin, o sa cam tureze U motoarele, altfel, dupa 21 de meciuri , cam atat de motivati au fost ...

    cu 3 ani în urmă (22.04.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Trist, dar adevărat
    A venit și acest moment

    cu 3 ani în urmă (23.04.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!